ДОДЕЉЕНА СРЕДСТВА ДОБИТНИЦАМА ГРАНТА У ОКВИРУ ПРОГРАМА ПОДРШКЕ РАЗВОЈУ И ПРОМОЦИЈИ ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић уручили су уговоре о додели средстава добитницама гранта у оквиру Програма подршке развоју и промоцији женског предузетништва који реализује Кабинет министра за иновације и технолошки развој.

Бесповратна средства, у укупном износу од 15 милиона динара, за 44 микро и мала предузећа у власништву жена и предузетничке радње чији су оснивачи жене, обезбеђена су Одлуком Владе Републике Србије за реализацију пројекта Града Новог Сада “Афирмација женског иновационог предузетништва на територији Новог Сада“.

– Економски показатељи у Граду Новом Саду су добри. Незапосленост је на дуго чеканом минимуму од око 8 посто. Прошле године у новембру било је 9414 наших суграђанки без посла, а у новембру ове године број незапослених жена износио је 8609, али то нас не задовољава, и циљ нам је да запосленост буде што већа. Реализацијом овог конкурса Град развија предузетништво, економски оснажује жене, које су стуб сваког друштва и утиче на смањење незапослености. Надамо се да ће предузетнице добро пословати, да ће се борити за што равноправнији положај у бизнису, и да ће се јављати за нова средства за нова запошљавања, јер то је од значаја за целу заједницу – нагласио је градоначелник Вучевић и пожелео предузетницама добро здравље и срећу новој години.

Према речима министра Поповића, Нови Сад се показао као најагилнији центар женског предузетништва у Србији.

– Ова подршка Владе Републике Србије и Града Новог Сада је још један подстицај предузетницама да остваре своје визије. Захваљујући њиховим успесима и локална заједница се развија. Програм се наставља и идуће године, а у 2019. издвојили смо 100 милиона динара за развој и промоцију женског иновативног предузетништва у Србији – изјавио је Поповић и додао да су у току преговори са европским институцијама како би та сума била дупло већа.

Ивана Мацедонић Еремић захвалила се Министарству и Граду у име добитница бесповратних средстава, истакавши да ће им подршка помоћи да осваремене пословање својих фирми.

Добитнице гранта новац могу користити за куповину основних средстава за рад, истраживања и развој, усклађивање пословања са међународним стандардима и за израду интернет презентације привредног субјекта.

Loading Images