ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ НА ОСНОВУ ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ ЖЕНА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић уручили су уговоре женама са територије града Новог Сада којима су одобрене субвенције за самозапошљавање. У буџету Града Новог Сада за 2019. годину за реализацију мере доделе субвенција за самозапошљавање жена, обезбеђена су средства у укупном износу од 10 милиона динара. У предвиђеном року закључено је 33 уговора, а с обзиром на то да је преостало средстава за ту намену, она ће бити додељена незапосленим женама са коначне бодовне листе у 2019. години. Рок за потписивање тих уговора је у току.

– По доброј традицији настављамо да улажемо наша заједничка средства у корисне ствари, а то је свакако и подршка нашим суграђанкама да покрену сопствени бизнис. Ове године имали смо већи број захтева него раније, и спремни смо да у будуће издвојимо и више у те сврхе. Драго ми је што су се њихове апликације односиле на разноврсне области од адвокатуре, до фризерских и других делатности. Жене су добиле ову подршку због њиховог знања, труда и рада, те добрих бизнис планова, и сигуран сам да ће оне опстати прву годину на тржишту, па да следеће године аплицирају за средства за отварање нових радних места и слично, јер то се већ догађало. Јако нам је важно да се код жена развија предузетнички дух, јер су се много пута доказале као стабилније и храбрије од мушкараца, у послу и у другим областима. Ово је наш допринос охрабривању жена у економији, јер треба да буду независне, а често се догађа да их економска зависност држи у породичним неприликама. За ово нису потребни “веза“, партијска књижица, као ни рођачки ни кумовски односи, већ снажна воља, знање и упорност – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

У име жена које су оствариле право на овај вид подршке Града Новог Сада присутнима се обратила Јелена Зарић која је средства добила за покретање производње постељине и пиџама од природних материјала.

– Овде је толико талентованих жена које треба ценити и вредновати. Захваљујем се у име свих нас представницима Града што су препознали наш потенцијал и схватили да делити значи расти, а то је веома битно за цело друштво – нагласила је Јелена Зарић.

Нови Сад, 28. јун 2019. године

Loading Images