ФЕСТИВАЛ НАЦИОНАЛНИХ КУХИЊА „FOOD PLANET“ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

са Нема коментара

Други по реду Фестивал националних кухиња „Food Planet“ који организују компаније Color Press Grupa и Ninamedia, биће одржан од 11. маја до 3. јуна, на Тргу слободе.

Тим поводом у Градској кући одржана је конференција за новинаре на којој су учествовали члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић, дирeктoр „Дaнубиусa“ Прeдрaг Maркoвић, представница „Color Media Communications“ Ивaнa Toмић, као и Милена Бига из компаније „Ninamedia“.

– Драго ми је што данас најављујемо други фестивал „Food Planet“, с обзиром на то да је прошлогодишњи фестивал протекао у најбољој атмосфери и био један од запаженијих. Ово је добра прилика да се прeдстaвe стране амбасаде и привредне коморе са националним кухињама и културним баштинама земаља из којих долазе. Желимо да у свет пошаљемо лепу слику из Новог Сада, а посебно нам је драго што туристички показатељи говоре да страни туристи све више долазе у наш град –  рекао је Милорад Радојевић и додао да је поменути фестивал почетак сезоне летњих манифестација као и то да ТОНС од понедељка креће у кампању промоције летње сезоне.

Представница компаније „Ninamedia“ Милена Бига истакла је да ће се током 23 дана на Тргу слободе, Новосађанима и гостима, сваког дана представљати друга земља, и додала да ће ове године програм фестивала бити богатији и разноврснији.

– Отварање фестивала заказано је за петак, 11. мај са почетком у 18 часова, а прва земља која ће се представити биће Црна Гора. Посетиоци ће имати прилике да пробају специјалитете различитих националних кухиња, упознају културну баштину тих земље, као и да уживају у њиховој традиционалној и савременој музици – истакла је Ивана Томић из „Color Media Communications“.

Један од партнера фестивала је и компанија „Данубиус“ а њен директор Предраг Марковић нагласио је да ће ове године та компанија прославити 100 година постојања, као и то да је овај фестивал идеална прилика да јубиларни рођендан прославе у свом граду са Новосађанима.

– Тематика фестивала је промовисање националних кухиња земаља из читавог света, те из тог разлога сматрамо да и Србија треба да представи оно најбоље што има. Сама стогодишња историја „Данубиуса“ је изузетно богата, стога ћемо представити изложбу архијских фотографија која дочарава како се некада живело и радило у „Данубиусу“ – нагласио је Предраг Марковић.

Нови Сад, 8. мај 2018. године