Најављен сајам пословних могућности и стручних пракси

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији на којој је најављен Сајам пословних могућности и стручних пракси „KONTEH“ који ће бити одржан 22. и 23. марта на Факултету техничких наука. На конференцији су се тим поводом обратили и Дарија Медведцки са Факултета техничких наука, Mилицa Стaнкoвић у имe oргaнизaциje „EESTEC“ као и Maja Бoжић представница гeнeрaлнoг пoкрoвитeљa Сajмa сoфтвeрскe кoмпaниje „VegaIT“.

– Град Нови Сад са задовољством подржава овакве догађаје, као и све оне који подстичу запошљавање стручних младих људи. Овај Сајам је пример добре сарадње образовања и привреде и има двосмерну компоненту. Млади људи могу да дођу до бројних контаката и стекну могућност запошљавања, а исто тако приватни сектор, односно компаније које учествују на Сајму, могу лакше доћи до едукованог кадра. Град Нови Сад се труди да буде спона између образовања, привреде и науке, иницирао је повећање квота за упис на Факултету техничких наука, а учествује и у изградњи Научно-технолошког парка. Такође, Град у оквиру Акционог плана запошљавања издваја средства за обуке за дефицитарна занимања, ту пре свега мислим на ИТ сектор и у том смислу сматрам да „KONTEH“ свакако завређује пажњу – рекао је Милорад Радојевић и додао да ће организатори те значајне манифестације увек имати подршку Града Новог Сада.

Дарија Медведцки са Факултета техничких наука истакла је да је тај факултет поносан на проактивност чланова студентске организације „EESTEC“ као и то да ће увек подржавати све њихове пројекте.

Представљајући Сајам пословних могућности и стручних пракси „KONTEH“, у имe oргaнизaциje „EESTEC“ Милица Станковић рекла је да је он конципиран тако да се компаније учеснице представљају студентима у холу ФТН чиме се студентима омогућава одлична прилика да ступе у контакт са послодавцима кojи успeшнo пoслуjу у нaшoj зeмљи и региону.
– Ово је једанаести пут да организујемо овај сајам, и драго нам је да сваке године имамо све више компанија учесница. Сајам је намењен како студентима са ФТН, студентима Универзитета, тако и свим посетиоцима Сајма из Новог Сада, Војводине и читаве Србије – рекла је Милица Станковић и упутила захвалност Факултету техничких наука и Граду Новом Саду на подршци.

Поред генералног покровитеља, софтверске компаније „VеgаIТ“, ове године још 33 компаније су пријавиле своје учешће на Сајму, а неке од њих су „Microsoft Development Center Serbia“, „RT-RK“, „TMNS“, „Execom“, „Levi9“, „Exlrt“, „Naovis“ и друге.