SAJAM ZDRAVE HRANE – „MILENA TATAR” U SOPOTU

sa Nema komentara

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević posetio je Sopot gde je održan deveti po redu Sajam zdrave hrane „Milena Tatar 2021“ u organizaciji emisije “Znanje imanje” i Gradske opštine Sopot.

Na tribini „Žene u agrobiznisu“ koja je tom prilikom održana, pored Milorada Radojevića učestvovali su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Sekretarijata za privredu grada Beograda i proizvođači.

– Grad Novi Sad je u poslednjih deset godina izdvojio više od 35 miliona dinara kao podršku organskim proizvođačima sa teritorije grada. Zahvaljujući ovoj podršci, broj proizvođača i površine pod organskom proizvodnjom konstantno se povećava. Drago mi je što se sve veći broj naših sugrađanki odlučuje za bavljenje organskom proizvodnjom i uopšte poljoprivredom. Od 2019. godine krenuli smo i sa podrškom mladim poljoprivrednicima u ruralnim područjima Grada. Za ove namene je do sada izdvojeno 65 miliona dinara, a od toga je 25 miliona opredeljeno za tridesetak mladih žena koje su odlučile da se bave poljoprivredom – rekao je Radojević.

Sajam zdrave hrane „Milena Tatar 2021“ okupio je izlagače zdrave hrane iz svih krajeva Srbije, a svoje proizvode predstavili su i organski proizvođači sa teritorije Grada Novog Sada. Na štandovima su se mogli videti i degustirati voće, povrće, sokovi, džemovi, sušeni plodovi, zatim proizvodi od brašna, namazi, čajevi, rakija, vino i ostali poljoprivredni proizvodi.

Loading Images