DELEGACIJA NIŽNJEG NOVGORODA NA POLJOPRIVREDNOM SAJMU

sa Nema komentara

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, na štandu Grada Novog Sada predstavio se i njegov grad pobratim iz Ruske federacije Nižnji Novgorod. Poseta ruskih privrednika  gradu predstavlja početak konkretne saradnje i u oblasti privrede.

Ovo je prvi put da jedna privredna delegacija iz Nižnjeg Novgoroda dolazi u Novi Sad, a osim poljoprivrednog sajma, u naredna četiri dana, posetiće i Fakultet tehničkih nauka, Gradsku kuću, Regionalnu privrednu komoru, a očekuju ih i sastanci sa ovdašnjim privrednicima.

-Nadamo se da će ovo rezultirati nekom dobrom privrednom saradnjom u budućem periodu, i ovo je početak tih odnosa u privrednom delu. Mi smo bili u oktobru u Nižnjem Novgorodu na biznis forumu, i tada se rodila ideja da oni posete Novi Sad za vreme Poljoprivrednog sajma. Drago mi je da smo uspeli da realizujemo tu ideju i sigurno da ćemo intenzivirati saradnju u privrednom delu u narednom periodu – istakao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

Nižnji Novgorod i Novi Sad sarađuju već 12 godina. Do sada su kultura i obrazovanje bile najvažnije oblasti interesovanja i zajedničkog rada. Delegaciju Nižnjeg Novgoroda čine, pored predstavnika Grada, i privrednici iz oblasti prehrambene industrije i IT sektora.

– Poseta Srbiji za nas je sjajna priilka da predstavimo svoj grad i svoje proizvode. Nižnji Novgorod je jedinstven grad sa svojim lepotama i vrlo interesantnim geografskim položajem. Ove godine se u Rusiji organizuje Svetsko prvenstvo u fudbalu. Deo takmičenja biće i u Nižnjem Novgorodu i ja vas pozivam da dođete – rekla je Marija Kontraćiva iz ruske privredne delegacije.

Novi Sad, 16. maj 2018. godine