ПОДСТИЦАЈИ ГРАДА НОВОГ САДА ПОЉОПРИВРЕДИ ПРЕДСТАВЉЕНИ НА САЈМУ

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић одржао је конференцију за новинаре на Новосадском сајму, где је представио Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на територији Града Новог Сада за 2018. годину.

– Град Нови Сад већ традиционално на Новосадском сајму, представља шта је то урадио у претходној години, и шта планирамо да радимо у наредном периоду у области пољопривреде. Свакако бих издвојио да смо усвојили Стратегију развоја пољопривреде Града Новог Сада за период 2018-2022. године, којом смо јасно дефинисали у ком правцу треба да се развија пољопривреда на територији Новог Сада. Настављамо да подржавамо оно што смо и до сада подржавали, а по чему смо препознати и у Републици Србији, а то је органска производња и производи са заштићеним географским пореклом. Од недавно, поред Футошког купуса и Фрушкогорског липовог меда, имамо и трећи производ са заштићеним географскимм пореклом, а то је је Бегечка шаргарепа, што је један од бољих резултата у претходних годину дана. Што се тиче органске производње, од сада ћемо едукације о томе више радити по месним заједницама, и помоћи ћемо нашим пољопривредницима да дођу до средстава виших нивоа власти и средстава европске уније. Приметили смо да је доста непознаница када је реч и о ИПАРД-у, и о конкурсима републичког министарства и покрајинског секретаријата, и трудићемо се да путем месних заједница што више едукујемо људе и помогнемо им, па  да искоришћеност тих средстава буде већа – рекао је Радојевић и додао да ће акценат бити стављен и на подршку младима и женама на селу у складу са политиком републичког министарства.

Крaj рaднoг дaнa на Сајму oбeлeжићe „Вeчe шaмпиoнa“ нa кojeм ћe нajуспeшниjимa према оценама квалитета прoизвoдa и услугa, бити уручeнa зaслужeнa признaњa, а Међународни пoљoприврeдни сajaм трaje дo пoнeдeљкa, 21. мaja.

Нови Сад, 17. мај 2018. године