ГРАД ОРГАНИЗОВАО СТУДИЈСКО ПУТОВАЊЕ У ИТАЛИЈУ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

са Нема коментара
 
 

У оквиру годишњег Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Градска управа за привреду Новог Сада је крајем 2017. године организовала едукацију у области савремене повртарске и воћарске производње, али и могућих инвестиција уз подршку националних и предприступних фондова.

Након радионица које су  у континуитету одржаване у Бегечу, Кисачу и Каћу за учеснике је организовано стручно путавање у Италију. Групу од 35 произвођача са територије Града Новог Сада на овом путовању предводио је члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић.

– Ово је одлична прилика да се 35 произвођача упознају са агротехничким праксама и искуствима италијанских произвођача поврћа и воћа, да сазнају какав су утицај и значај за њих имали фондови ЕУ, затим на који начин пласирају своје производе као и са којим проблемима се сусрећу – рекао је Милорад Радојевић.

Првог дана наши произвођачи посетили су колеге у Вентурину и Риволију, а посетиће и газдинства Бибионе, Суверето и Ла Колмати.

Циљ читавог програма едукације, теоријског и практичног, је примена савремених технологија које су неопходне за унапређење квалитета и приноса производа. Такође, акценат је и на инвестицијама у опрему за производњу, и у припрему производа за тржиште.

Нови Сад, 17. април 2018. године