ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТАО НОВУ 2018. ГОДИНУ

са Нема коментара

На новогодишњем коктелу за новинаре, који је одржан у Официрским павиљонима на Петроварадинској тврђави, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић закључио је да се 2017. година може окарактерисати као веома успешна за Град Нови Сад и Новосађане.

– Текућа година је прошла релативно мирно на локалном нивоу и исказана је политичка стабилност на градском нивоу. Евидентно је добро пуњење буџета, али с друге стране и нешто слабија реализација великих инвестиција. Очекујем да ће у наредној години све то ићи на боље, јер смо већ отклонили све реметилачке факторе. Догађај који је за мене окарактерисао 2017. годину јесте одржавање великог скупа који је подразумевао састанак представника Кине и земаља централне и источне Европе – “Механизам 16+1”- под окриљем иницијативе “Један појас, један пут”. У септембру је наш град добио прилику да буде домаћин тог међународног скупа, чиме је Нови Сад директно позициониран као место где ће бити дефинисана даља политика и сарадња тих држава у области науке и образовања. Радује и чињеница што имамо повећање броја туриста за 13,1% у односу на прошлу годину, и то је последица опште атмосфере у држави, али и Новог Сада као титулара две европске престонице. Имамо пад незапослених, а истовремено и раст броја запослених, прецизније, на евиденцији НСЗ се смањио број незапослених за 4700 у протеклих 11 месеци, док је у претходних пет годима чак 8000 више људи запослених у Новом Саду. Чека нас још много рада, али већ можемо ценити да је Нови Сад на добром путу да постане један развијени  средњоевропски град, град који стреми да у догледно време буде поламилионски – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Он се том приликом захвалио и сарадницима из медијске сфере, односно новинарима, уредницима и свима онима који сарађују сa градском управом током године информишући јавност о релевантним догађајима. Милош Вучевић је пожелео свим Новосађанима добро зравље, још више рада и мало среће у наредној 2018. години.

– Здравље, као предуслов свега. Више рада, као база за развој. Срећа, да нам се нешто неповољно не деси – нагласио је градоначелник.

Нови Сад, 28. децембар 2017. године