ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „СЕЛО У ГРАДУ“ НA TРГУ РEПУБЛИКE

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић отвoрио је манифестацију „Село у граду“ коју организује Удружење грађана „Традиција, корени и културно наслеђе“ која ће трајати до 21. маја на Тргу Републике.

– Драго ми је што у срцу Новог Сада можемо да видимо богатство села из целе Србије, богатство културе, традиције и обичаја, а пре свега, мала породична пољопривредна газдинства и њихове производе. Град Нови Сад са задовољством подржава овакве манифестације и труди се да кроз своје програме подршке пољопривреди и руралним насељима учини све како би млади остали на селу и развијали своју породицу и свој бизнис – рекао је Милорад Радојевић приликом отварања манифестације.

У току наредна три дана посетиоци манифестације ће имати прилику да се упознају са срединама и обичајима из разних делова Србије, а представиће се и три општине са Косова и Метохије.

Такође, на манифестацији ће се представити породична пољопривредна газдинства са својим производима, али и удружења која негују традицију. Кроз породично пољопривредно газдинство и удружење представиће се и само село са својим пољопривредним потенцијалом, са акцентом на малог и средњег пољопривредног произвођача.

Нови Сад, 19. мај 2017. године