90. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ ОД 20. ДО 26. МАЈА У НОВОМ САДУ

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији за медије поводом предстојећег јубиларног 90. Међународног пољопривредног сајма који ће бити одржан од 20. до 26. маја на Новосадском сајму.

– Драго ми је што смо данас у прилици да најавимо јубиларни 90. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду. Пољопривредни сајам је својеврсни бренд Новог Сада, а то доказује и преко 1100 излагача из 26 земаља који ће наступити на овогодишњем сајму и који ће се представити великом броју посетилаца. Поред директних, веома су важни и индиректни ефекти овакве сајамске манифестације на привреду, јер ће у наредних десетак дана у наш град доћи велики број пословних људи и других посетилаца, који користе хотелске и угоститељске услуге, превозне капацитете, трговине и остале услуге. Овом приликом позивам све оне који дођу на овогодишњи сајам, да посете штанд Града Новог Сада, у Мастер хали. На њему ће се представити органски произвођачи, произвођачи производа са заштићеним географским пореклом, а по први пут и новосадски винари и пољопривредна газдинства која се баве прерадом хране – рекао је Милорад Радојевић.

Директор Новосадског сајма Слободан Цветковић је истакао да је овогодишња земља партнер Италија и да је ово њен трећи наступ на Пољопривредном сајму.

– Италија ће на простору од преко 500 квадратних метара наступити са најважнијим предузећима из области аграра. Организовали смо и културни програм који ће трајати током читавог Пољопривредног сајма, а у томе нам је помогао Италијански институт за културу. Оркестар „Таранта” ће наступити на свечаном отварању, а предвиђен је и концерт ове групе 20. маја у Новом Саду. Такође, биће организована и два семинара из области економско- научне сарадње. Захваљујући Музеју Војводине у Хали 6 припремљена је изложба „Пшеница – од њиве до трпезе” на којој ће, од 20. до 26. маја бити приказано 90 експоната, која ће посетиоце одвести на њиве у Војводини и показати историју узгоја пшенице и сазнати како се некада давно обрађивала земља. Такође, биће организована и хуманитарна акција „Хуман и сладак” за коју су заслужне Компанија „Стамевски“ и Удружење „НУРДОР“. Реч је о торти од 70 метара коју ће донирати ова компанија, а посетиоци ће за конзумацију дати добровољни прилог који је намењен изградњи шесте родитељске куће НУРДОР-а. Породични дан је предвиђен 25. маја и за једну купљену улазницу од 700 динара цела породица ће моћи да ужива у посети овој манифестацији – рекао је Слободан Цветковић.

Конференцији су присуствовали и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, земље партнера, спонзора и банке партнера.

Нови Сад, 17. мај 2023. године

Loading Images