ДЕЛЕГАЦИЈА КИНЕСКЕ ПРОВИНЦИЈЕ ЋИНГХАЈ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно са својим сарадницима, примио је у Градској кући делегацију кинеске Провинције Ћингхаj, на челу са замеником гувернера Народне владе те провинције Јанг Фенгчуном. Поред градоначелника делегацију Града Новог Сада чинили су члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин као и директор Туристичке организације Новог Сада Бранислав Кнежевић.
На почетку састанка градоначелник Вучевић пожелео је добродошлицу гостима и упознао их са потенцијалима Новог Сада.
– Велика нам је част што сте посетили Нови Сад како бисмо разменили искуства и размотрили могућности за успостављање сарадње. Нови Сад је други град по величини у нашој земљи, а у Покрајини Војводини је политички, привредни и универзитетски центар. Град Нови Сад има снажан потенцијал за улагање, а носиоци смо две велике титуле Европска престоница културе 2021, и Омладинска престоница Европе 2019, што нас позиционира као центар културних дешавања. Такође, имамо богату и садржајну међународну сарадњу, градове пријатеље на три континента, а између осталог, кинески град Чанг Чун је и град побратим Новог Сада – рекао је градоначелник Вучевић и нагласио да број туриста из Кине који посећује Нови Сад, расте из године у годину.
Он је такође истакао да Нови Сад има развијену економију, енергетску индустрију, пољопривреду и туризам. Градоначелник је позвао кинеску делегацију да буду гости Међународног пољопривредног сајма, јер је, како је рекао, то право место за стицање добрих привредних контаката и размену искустава.
Двe дeлeгaциje су изрaзилe зaдoвoљствo данашњим сусретом, нaглaшaвajући дa oчeкуjу дa ћe сe будућа сарадња рaзвиjaти, у обостраном интересу, посебно у области пољопривреде, туризма и спорта.
Гoсти из Кинe пoкaзaли су зaинтeрeсoвaнoст зa новосадску пoљoприврeду, aли и за сaрaдњу у oблaсти туризма и спорта. Такође, они су се распитивали о погодностима које држава и Град пружају заинтересованим инвеститорима.
Констатовано је да је циљ продубљивање пријатељства кроз формализовање односа, а све то на темељу добрих односа Републике Србије и НР Кине.
Градоначелник Милош Вучевић изразио је уверење да ће гости из Новог Сада понети само лепе утиске, а Јанг Фенгчун је позвао представнике Града Новог Сада у узвратну посету тој провинцији у НР Кини.