ГРАД НОВИ САД ПОДСТИЧЕ САМОЗАПОШЉАВАЊЕ ЖЕНА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић уручили су уговоре женама са територије Града Новог Сада којима су одобрене субвенције за самозапошљавање на основу Јавног позива за доделу субвенције за 2023. годину.

У циљу подстицања женског предузетништва, средства се сваке године одобравају за женe које се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање у Новом Саду, а ове године, она износе од 300 000 до 400 000 динара, у зависности од делатности, трошкова и улагања исказаних у бизнис плану.

– Свим женама које су добиле субвенције Града за отпочињање сопственог бизниса, честитам на храбрости и одважности. Та одлука заслужује поштовање и подршку, а Град ће увек чинити све што може, у оквиру својих могућности, да им тај први корак и прву годину, која је увек најтежа, бар мало олакша. Укупан новчани износ издвојен за ту намену је овог пута био 25 000 000 динара за 64 незапослене жене. Град Нови Сад наставиће да улаже, подржава и ради на томе да оснажи женско предузетништво. На почетку је интересовање било мало, а сада је све више одважних жена које аплицирају за субвенције са својим бизнис идејама. Од 2016. године до данас, из буџета Града издвојено је укупно 75 милиона динара или, да будем јаснији, 330 Новосађанки, које су биле на евиденцији Националне службе, добило је помоћ од свог Града да започну сопствени бизнис, и радује ме чињеница да су Новосађанке које су се одлучиле на овај корак у претходним годинама и даље у бизнису, што је велики успех и показатељ да су добро изабрале и осмислиле шта ће да раде, одлично се организовале, биле храбре и опстале у послу. Свим дамама желим срећан почетак пословања, верујем у вас и верујем да ћете направити позитиван утицај на нашу заједницу и економију – рекао је Градоначелник.

У име жена које су оствариле право на овај вид подршке Града Новог Сада, присутнима се обратила Јована Радат, која је средства добила за покретање фотографских услуга. – Овом приликом желим да се захвалим Граду Новом Саду на пруженој прилици, јер ова врста подршке нам пуно значи, за један здрав почетак у отпочињању сопственог посла- изјавила је Јована Радат.

Loading Images