ЈАВНО-ПРИВАТНИ ДИЈАЛОГ ДЕО ПРОЦЕСА ИЗРАДЕ НОВЕ СТРАТЕГИЈЕ ИНДУСТРИЈСКЕ ПОЛИТИКЕ

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић учествовао је у јавно-приватном дијалогу који је одржан у Регионалној привредној комори Јужнобачког управног округа. Јавно-приватни дијалог део је процеса израде нове Стратегије индустријске политике, с циљем побољшавања услова за повећање индустријске конкурентности, одрживог раста и развоја економије, као и новог запошљавања у Републици Србији. Дијалог, у којем је учествовала и директор Регионалне привредне коморе Јужнобачког управног округа Оливера Симовић, је био посвећен темама као што су јачање људских ресурса, дигитализација, иновације, инвестиције, циркуларна економија и смањење емисија угљен-диоксида.

– Драго ми је што се у процес израде Стратегије кренуло са јавно-приватним дијалогом, на којем ће се чути пре свега мишљење привредника и на основу тога приступити њеној изради. То је добар пут и није као што се у ранијем периоду радило, а то је да се изради стратегија и као готово решење наметне привредницима и осталим актерима. Такође, чињеница да се Поглавље 20 у процесу прикључења ЕУ односи на предузетништво и индустријску политику још више утиче на значај будуће Стратегије. Град Нови Сад ће кроз Привредни савет и Савет за мала и средња предузећа делегирати тему израде ове Стратегије и заједно са привредницима дати сугестије и коментаре – истакао је Милорад Радојевић.

Пројекат израде Стратегије индустријске политике Републике Србије 2021-2030 спроводи Министарство привреде уз подршку експертских тимова, Привредне коморе Србије и ГИЗ-а. Током маја и јуна биће одржано 13 форума у индустријским центрима широм Србије, уз учешће привредника и представника академских и других области који могу дати допринос у изради и реализацији Стратегије.

Loading Images