Константан раст броја туриста у Новом Саду

са Нема коментара

Republički zavod za statistiku – januar- maj

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Grada Novog Sada u periodu januar – maj 2018. godini ukupno je boravilo 76.808 turista što predstavlja porast u odnosu na isti period (januar – maj) prethodne godine za 9,1%.

Prema istom izvoru u periodu januar – maj 2018. godine ukupno je ostvareno 160.154 noćenja što predstavlja rast od 27,7%. Od toga domaći turisti su ostvarili 60.563 noćenja (rast za 23,9%), a strani 99.591 (rast za 30,1%).

Hoteli i drugi smeštajni kapaciteti – maj

Na osnovu podataka dobijenih od 23 hotela i 6 drugih objekata za smeštaj, u Novom Sadu je u maju 2018. godine najviše turista došlo iz Srbije, zatim iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kine, Nemačke, Mađarske,  Makedonije, Crne Gore, Poljske. Po dolascima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.
Na osnovu istih podataka, u Novom Sadu su u maju 2018. godine najviše noćenja ostvarili turisti iz Srbije, zatim iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Nemačke, Mađarske, Kine, Crne Gore, Ruske federacije, Austrije. Po noćenjima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.

Info centri – maj

U periodu  januar – maj 2018. godine info centre Turističke organizacije Grada Novog Sada posetilo je 1.988 turista (od toga 1.768 stranaca i 220 domaćih turista). Najveći broj stranaca, koji su ušli u naše info centre u tom periodu, poreklom su iz Turske, zatim Kine, Nemačke, Rusije, Hrvatske, Izraela, Francuske, Slovenije, Španije, SAD. Interesantno je spomenuti da su nas u maju posetili i gosti Pakistana, Indije, Perua, Kolumbije, Urugvaja, Južne Koreje.

Web sajt www.novisad.travel

Kada je reč o promociji Novog Sada kao turističke destinacije putem društvenih mreža najveći broj poseta nam dolazi iz Srbije i zemalja regiona.
Kada je reč o promociji putem web sajta www.novisad.travel najveći broj poseta nam dolazi iz Srbije i regiona, značajan broj poseta dolazi iz Kine (u pojedinim mesecima je poseta iz Kine čak 1/4 svih poseta na sajtu), zatim iz Rusije, Nemačke, Mađarske, Velike Britanije, Australije, Francuske.