МАНИФЕСТАЦИЈА ЛЕДЕНА ШУМА И ОВЕ ЗИМЕ У НОВОМ САДУ

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији за новинаре на којој је представљен програм манифестације Ледена шума у оквиру које ће Новосађани, од 7. децембра до 20. јануара 2019. године у Дунавском парку, имати прилику да уживају у клизању и у бројним наступима музичких, уметничких, позоришних и других група и појединаца. На конференцији су говорили и портпаролка манифестације Јелена Викторова, пројектна менаџерка манифестације Душица Љубојевић као и продуцент Јован Марјановић.

– Манифестација Ледена шума свакако је обогатила зимску туристичку понуду Новог Сада. Претходне две године Нови Сад је био препознат у зимском периоду између осталог и због Ледене шуме коју је посетио значајан број људи, не само из Новог Сада него и из региона. Од почетка ове године до сада у Новом Саду је било 380 хиљада ноћења, док је 2017. укупно било 367 хиљада ноћења. Сигуран сам да ћемо до краја ове године пребацити цифру од 400 хиљада ноћења што је раније било незамисливо – рекао је Милорад Радојевић и додао да му је драго што ће се у понуди Ледене шуме и ове године наћи и Снежни град, изложбено-продајни простор намењен презентацији локалних уметника и занатлија, али и промоцији војвођанских гастрономских специјалитета и зимских деликатеса.

Портпаролка манифестације Јелена Викторова истакла је да је Ледена шума место сусрета свих генерација, и да ће уз подршку Града Новог Сада као и осталих партнера на овом пројекту, овогодишњим програмом бити обухваћени свакодневни бесплатни садржаји као што су концерти класичне музике, наступи савремених бендова, ди-џеј наступи, уметнички перформанси, едукативне радионице за децу и одрасле, дечије анимације на леду и како је рекла још много тога занимљивог.

Пројектна менаџерка манифестације Душица Љубојевић нагласила је да је и ове године у централном делу парка постављено клизалиште које се, са својом пратећом кружном стазом око језера у парку, простире на површини од 1300 м2 на којем је посетиоцима омогућена забава и рекреација на леду и на температурама до 15 степени.

– И ове године ће радним данима од 9.00 до 10.30 часова бити омогућен бесплатан улаз на клизалиште за децу до 12 година старости, а имаће подршку и од наших искусних клизача. Цене су остале непромењене у односу на претходну годину, тако да ће улазнице за клизалиште коштати 200 динара а исто толико ће износити и изнајмљивање клизаљки за оне који немају сопствене. Такође, Ледена шума кроз програм сарадње са предшколским и школским установама, обезбедиће бесплатне групне посете за најмлађе у пратњи наставника или учитеља до 21. децембра, док не почне зимски распуст – рекла је Душица Љубојевић.

Према речима продуцента манифестације Јована Марјановића свечано отварање Ледене шуме биће уприличенo у Дунавском парку, у петак, 7. децембра са почетком у 18.00 часова у празнично декорисаном амбијенту уз музичко-забавни програм и традиционални ватромет. У програму ће учествовати клизачице клуба „Војводина“, Хаос аниматори са својим представама и новосадски бенд „Кло кло“. Он је додао да ће током 45 дана манифестације посетиоци моћи да уживају у разноликом програму који је посвећен широким циљним групама, односно разним генерацијама. И ове године планиран је дочек Дечије Нове Године за 31. децембар у дневном термину уз бројна изненађења и дружење са Деда Мразом.

Loading Images