МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДЊИ САЈАМ СИМБОЛ ПОБЕДЕ ЖИВОТА

са Нема коментара

Приликом посете Међународном пољопривредном сајму, Сајму лова и риболова и Сајму екологије, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да је та манифестација симбол победе привреде, Новосадског сајма, града и државе, односно симбол победе живота.

– Корона је све преокренула, па само пре годину дана, овде је била привремена болница, а касније пункт за масовну вакцинацију и деловало је немогуће да ћемо се вратити сајамским манифестацијама. Велика је ствар што се ова смотра одржава у максимално безбедном простору. Дошло је око 800 излагача из 17 држава, и то више није само пословно-партнерски однос, већ знак подршке и пријатељства. Захвални смо им на томе, а посебно Чешкој Републици која је земља партнер. Излагачи који су платили котизацију 2020. године нису тражили да им се новац врати, већ су веровали и чекали готово две године да се ова приредба одржи. Град са Новосадским сајмом има снажну симбиозу и већ сада се спремамо за мај 2022. године, јер желимо да наредни Међународни пољопривредни сајам буде одржан на највишем могућем нивоу – нагласио је градоначелник Вучевић.

Он је, заједно са директором Новосадског сајма Слободаном Цветковићем, обишао штандове компаније “НИС“, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, компаније “Дунав осигурање“, Управе за заштиту животне средине Града Новог Сада, организације “Чепом до осмеха“, Туристичке организације Града Новог Сада, као и штанд Града Новог Сада у Мастер хали.

Према речима Слободана Цветковића, једна компанија је на сајму закључила уговоре вредне милион и по евра, што је оценио као добар знак.

– Ми смо сада патентирали безбедан догађај и отворили сезону сајмова у складу са Ковид амбијентом, а Град нам је, као и увек пружио велику подршку. Позивам грађане да сутра, када је последњи дан сајмова, дођу, јер за 600 динара, колико је улазница, могу да провере здравље, партиципирају за награде, а фонд је 40 000 евра, као и да посете одличне штандове на добро организованој сајамској манифестацији – закључио је Цветковић.

Loading Images