Најављено априлско иzдање манифестације “SERBIA FASHION WEEK“

са Нема коментара

На конференицији за новинаре у Градској кући најављено је априлско издање манифестације “Serbia Fashion Week“ која ће бити одржана од 24. до 29. априла у Новом Саду. Према речима организатора биће уприличено спектакуларно отварање када ће Змај Јовином улицом продефиловати 50 дизајнера из 30 земаља, у пратњи српске представнице на “Евросонг-у“ Тијане Богићевић, оркестра “2021“ и бубњара под вођством Драгољуба Ђуричића. Како је рекла председница Националне коморе за моду Србије и “Serbia Fashion Week-а“ Светлана Хорват, Змај Јовина улица биће у том тренутку највећа писта у Европи са 250 манекена. Члан Градског већа за културу Далибор Рожић оценио је да је “Serbia Fashion Week“ једна је од манифестација која привлачи пажњу шире домаће и иностране јавности, и која много доприноси видљивости Новог Сада.

– Од освајања титула Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе, све активности повезане са културом, уметношћу, младима посебно добијају на значају и сигуран сам да ћемо оправдати поверење европских институција. Наш град има заиста много да понуди и уверен сам да ћемо то показати и на недељи моде која нам предстоји – истакао је Далибор Рожић.

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић изјавио је да ова манифестација има велики туристички значај, чему доприноси све већи број учесника из иностранства и светски познатих имена.

– Прошле године Нови Сад је имао одличну туристичку сезону, а на то добрим делом утичу квалитетне манифестације. Имамо информацију да су хотелски капацитети за време “Serbia Fashion Week-а“ већ попуњени, и то значи веће приходе у градски буџет. Мода је озбиљан бизнис и добро је да Нови Сад има овакву манифестацију коју ћемо наставити да подржавамо – казао је Радојевић.

Од организатора се на конференцији могло чути да ће “Serbia Fashion Week“ пратити бројни медији из иностранства како би слика о Новом Саду обишла свет, као и да ће у делу програма који се реализује у Мастер центру на Новосадском сајму бити представљено четрдесет ауторских колекција.

Директор Фондације “Нови Сад 2021“ Немања Миленковић изразио је задовољство што Нови Сад поред изузетно развијеног ИТ сектора, има много тога да понуди из оквира и других креативних индустрија. Он је нагласио да је титула Европске престонице културе  бренд који привлачи многе, па је за овогодишњи дан Града забележен највећи број гостију до сада, а то како је оценио, утиче на одзив и за друге манифестације. Конференцији у Градској кући присуствовали су и дизајнери који ће се представити у овом издању манифестације Данијела Божић и Василије Ковачев, а целокупан програм “Serbia Fashion Week-а“ доступан је на https://serbiafashionweek.com/

Нови Сад, 19. април 2017. године