Незапосленим Новосађанима додељени сертификати из програмирања

са Нема коментара

Полазницима школе рачунара Smart School уручени су сертификати за успешно завршену обуку за PHP i C# програмирање, у склопу програма обука за дефицитарна занимања.

Обуку је имало 40 незапослених, са евиденције Националне службе за запошљавање.

Новосађанка Кристина Лончар која је успешно завршила курс каже да ће јој значити за тражење посла у струци.

„Студирала сам информатику на ПМФ-у, па сам касније отишла на другу страну, у администрацију, те бих сада да се вратим. Технологија напредује и хоћу да будем у кораку с временом и нађем посао у струци. Предавачи су фантастични, препоручујем свима курс“, каже она за 021.

Педагошкиња Бојана,Pedagoškinja Bojana, која је годинама незапослена, каже да јој је курс отворио врата за даљу едукацију, будући да се први пут сусрела са програмирањем.

„Сјајна је школа, уклопила сам се одлично у групу и жао ми је што едукација није дуже трајала, али планирам да наставим да се усавршавам“, додаје она.

Директорка Данијела Ракета каже за 021.рс да је ово само почетак и уводни курс који полазницима даје основу да даље раде сами.

„Један од услова за стицање сертификата био је да на завршном тесту освоје преко 70 поена, а то је учинило њих 28, што износи 74% и то је за овакве обуке изузетно висок проценат. Кандидати нису имали претходно искуство из програмирања или су врло мало били упознати са програмским језиком HTML и CSS, тако да је ово феноменалан успех. У 2015. години смо реализовали сличан пројекат, било је 50 кандидата, 25 је ишло на wеб дизајн, а 25 на PHP програмирање. Од њих 50, 29 кандидата се запослило, што процентуално износи 58% и ово такође за нас представља добар резултат“, напомиње она.

Сертификат им је уручио Саша Билиновић начелник Градске управе за привреду, која је подржала пројекат.

Smart School jе школски центар специјализован за ИТ едукацију, основан 1999. године, у склопу компаније Smart. Поред основних курсева, у понуди се налазе Microsoft, PMI, Linux, Cisco, Soft Skills, ITIL, Основе програмирања, Wеб дизајн, Адобе и још многи други.

Аутор: Сузана Стојићевић ([email protected])

Извор: www.021.rs