„НОВОСАДСКИ ДАНИ ПИВА“ 4. И 5. НОВЕМБРА НА САЈМУ

са Нема коментара

„Новосадски дани пива“ биће одржани 4. и 5. новембра на Новосадском сајму, најављено је данас на конференцији за новинаре којој је присуствовао члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић. Он је, том приликом, изразио задовољство што, након периода затишја због пандемије, Новосадски сајам заједно са својим партнерима наставља са организовањем манифестација.

– Манифестација „Новосадски дани пива“ већ сада привлачи велику пажњу. Драго ми је што чујем да ће бити организован богат програм, али оно што је посебно важно je то што ће ова манифестација окупити и велики број крафт пивара. Такве мале, породичне мануфактуре су нам промениле слику о пиварству и ово ће бити прилика да посетиоци пробају њихове производе, али и да сазнају нешто више о процесу прављења и зашто су одлучили да се тиме баве- изјавио је Милорад Радојевић.

Он је додао да очекује да манифестација буде успешна, да траје и привлачи посетиоце не само из Новог Сада, већ и туристе.

– Према последњим подацима, у Новом Саду, за првих осам месеци имали смо око 356 000 ноћења што је за 30 посто више у односу на 2019. годину, која је била рекордна- нагласио је Радојевић.

О значају манифестације говорили су и покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, извршни директор за правне и опште послове Новосадског сајма Никола Ловрић и директор сектора продукције Нинамедиа клипинг Никола Булатовић који је објаснио да ће посетиоци имати прилику да пробају више десетина различитих врста пива и хране која употпуњује његов укус, али и да уживају у богатом програму. Првог дана манифестације наступиће група Психомодо поп и Нено Белан, док је други дан резервисан за легенде југословенске рок сцене, Дивље јагоде и Атомско склониште. Програм ће пратити и различита такмичења у испијању пива и ношењу кригли, а учешће на манифестацији потврдила је и Агенција за безбедност саобраћаја. Карте ће бити доступне по ценама од 500 динара за једнодневне и 800 динара за дводевне карте преко Gigstix продајне мреже.

Loading Images