„NOVOSADSKI WINTER FEST“ ПОНОВО НА ТРГУ СЛОБОДЕ

са Нема коментара

Зимски фестивал или „Novosadski Winter Fest“ биће одржан од 23. новембра до 30. децембра 2017. године на централном градском тргу у Новом Саду. Тим поводом, у Градској кући одржана је конференција за новинаре којој су присуствовали члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић, директор Туристичке организације Града Новог Сада Бранислав Кнежевић, чланице Oрганизaционог одбора фестивала „Novosadski Wintеr Fеst“ Биљана Гаврић и Јелена Савић, као и фронтмен групе „Амајлија“ Богољуб Бањац-Чомбе.

– Подржавајући ову манифестацију прошле године, Град је желео да зимску сезону, која је тада била лошија, учини видљивијом и привучe што више туриста у Нови Сад. После првог „Novosadskog Winter Festa“ можемо рећи да смо били у праву, јер су људи долазили у Нови Сад да се сликају поред „распеване јелке“, да се возе фијакером, уживају у наступима бендова али и у богатој гастро понуди. Најбољи показатељ за то јесте статистика која говори да су ти зимски месеци били много бољи него претходних година. Наравно, то се све одразило и на статистичке показатеље када је реч о целој прошлој години – рекао је Милорад Радојевић.

Директор Туристичке организације Града Новог Сада Бранислав Кнежевић је истакао да Нови Сад бележи позитиван тренд доласка туриста, који је за 13 одсто већи у првих девет месеци ове године у односу на 2016, и додао да је ТОНС заједно са Туристичком организацијом Србије кренуо у заједничку кампању како би се Нови Сад промовисао, а две титуле које је Нови Сад освојио биће, према његовим речима, јак аргумент у туристичкој промоцији.

Биљана Гаврић из „Нинамедије“ нагласила је да су организатори учили на прошлогодишњим искуствима, и трудили се да све критике и сугестије које су долазиле како од медија, тако и од грађана и гостију Новог Сада, уваже.

– У оквиру прошлогодишњег фестивала, за 55 дана колико је трајао, наступило је 35 дечијих и 15 одраслих хорова на „распеваној јелци“, 45 бендова је свирало на Тргу слободе и исто толико ди-џејева је имало своје наступе. Такође, имали смо много пропратних садржаја на које смо поносни, као што су изложбе новосадских фотографа, сарадња са институцијама културе и хуманитарне акције. Поносни смо и на фијакере који су, после 38 година, поново возили Новосађане централним улицама града – рекла је Биљана Гаврић.

Више о самом програму фестивала говорила је Јелена Савић из „Color Media Communications“ која је истакла да ће и ове године сваког дана од 18 часова бити организовани наступи дечјих хорова на „распеваној јелци“, док ће музички бендови и ди-џејеви наступати само викендом.

– Поново ћемо у центру града имати фијакеристу и фијакер који ће пешачком зоном возити све оне који то буду желели, организоваћемо изложбе фотографија новосадских фотографа и фоторепортера, а десетак дана пред Нову годину довешћемо и Деда мраза који ће се дружити са нашим најмлађим суграђанима. Гастрономска понуда ове године биће богатија, са већим избором хране и пића – нагласила је Јелена Савић.

Други по реду „Novosadski Wintеr Fеst“ почиње 23. новембра наступом дечијег хора „Шарени вокали“, а након њих Новосађани ће моћи да уживају у музици бенда „Амајлија“.

 

 

Нови Сад, 15. новембар 2017. године