ОБИЛАЗАК ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА НОВОГ САДА

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић, заједно са државним секретаром Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије, Бојаном Врањковићем, обишао је Месну заједницу „Ченеј“ и пољопривредна газдинства у насељима Ченеј и Футог, која су претрпела материјалну штету током олујног невремена које је захватило територију Града Новог Сада 19. и 21. јула 2023. године.

-Сведоци смо да је невреме које је захватило територију Града Новог Сада и шире подручје наше државе Републике Србије, изазвало велику материјалну штету и на пољопривредним усевима. У овој фази најважније је да пољопривредници могу да пријаве штету својим месни заједницама, а након тога се захтеви прослеђују Градској управи за привреду Града Новог Сада, где се све сублимира на једном месту, ради спровођења даљих процедура у циљу доношења одговарајућих мера којим ће се помоћи пољопривредним газдинствима која су претрпела материјалну штету изазвану временским непогодама. Закључно са јучерашњим даном поднето је око 70 пријава штете на пољопривредним усевима на територији Града Новог Сада, али очекујемо да ће у наредном периоду бити и више – изјавио је Милорад Радојевић члан Градског већа за привреду Града Новог Сада.

-У нашој земљи ситуација са елементарним непогодама од почетка ове године је константно неповољна, у току месеца јануара имали смо први циклус поплава и невремна са градом, то се наставило и током наредних месеци, начињена је велика штета на пољопривредним усевима. Заједничком координацијом Града Новог Сада и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије, покушаћемо да донесемо и спроведемо мере којима ћемо помоћи пољопривредницима да превазићу штету и губитке изазване овим непогодама- закључио је Бојан Врањковић, државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије.

Пољопривредна газдинства која су претрпела штету изазвану олујним невременом исту могу да пријаве у просторијама месних заједница, након чега ће се установити висина штете, и донети мере, којима ће се помоћи пољопривредницима у наредном периоду.

Нови Сад, 27. јул 2023. године

Loading Images