OTVOREN FESTIVAL GASTRONOMIJE „UKUSI VOJVODINE“

sa Nema komentara

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju dvodnevnog festivala gastronomije „Ukusi Vojvodine“ koji organizuje udruženje „Interfest” u Limanskom parku.

Prilikom svečanog otvaranja član Gradskog veća Milorad Radojević rekao je da Novi Sad i Vojvodina imaju mnogo toga da ponude kada je reč o gastronomiji.

– Drago mi je što se ovaj festival održava u Novom Sadu i što je Grad Novi Sad stao iza njega, kako finansijski, tako i organizaciono, ali i iza čitavog projekta brendiranja gastronomske ponude Vojvodine. Festival „Ukusi Vojvodine“ može da bude značajan kao gastronomski turistički proizvod, a Novi Sad i Vojvodina svakako imaju šta da ponude. Takođe, ovaj festival je jedan od koraka ka utvrđivanju toga koja su to tradicionalna vojvođanska jela. Svim učesnicima želim uspešan festival, a posetiocima da iskoriste priliku da upoznaju tradicionalna vojvođanska jela i da se lepo provedu u Novom Sadu – rekao je Milorad Radojević.

Program festivala počeo je u jutarnjim satima kada je upriličeno takmičenje u kuvanju „Tradicionalno vojvođansko jelo na moderan način“, degustacijom i prodajom domaćih proizvoda, kao i kulturno-umetničkim programom KUD-a „Sonja Marinković“ i mališana iz PU „Radosno detinjstvo“.

Nakon svečanog otvaranja posetioci i učesnici festivala imali su priliku da uživaju uz zvuke Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine, kao i sastava „Hat matters Quintet“.

U naredna dva dana, u Limanskom parku predstavljaće se svi proizvođači domaćih proizvoda – sireva, kulena, povrća, ajvara i svih onih koji mogu da se nađu širom Vojvodine u malim proizvodnjama na poljoprivrednim gazdinstvima. Pored proizvođača domaćih proizvoda na Festivalu će biti predstavljeni i restorani iz Vojvodine koji imaju u ponudi vojvođanska jela. Tokom oba dana festivala, od 10 do 22 časa, biće održano i takmičenje kuvara, zatim bogat zabavni program, kao i edukativne radionice za najmlađe.

Novi Sad, 30. septembar 2017. godine