OTVORENI „DANI POLJOPRIVREDE“ NA NOVOSADSKOM SAJMU

sa Nema komentara

Manifestacija „Dani poljoprivrede“, koja se održava u onlajn formatu, otvorena je danas na Novosadskom sajmu, trajaće četiri dana, od 18. do 21. maja, a u fokusu događaja biće subvencije i novčani podsticaji poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević koji je rekao da ovaj događaj nije zamena za tradicionalni Poljoprivredni sajam koji svi sa nestrpljenjem očekujemo u septembru.

– Navikli smo da u maju, Novi Sad i Novosadski sajam budu mesto okupljanja najznačajnijih kompanija u agroindustriji, poljoprivrednih proizođača, i nezaobilazno mesto za poljoprivrednike, ali i sve one kojima je poljoprivreda u fokusu interesovanja. Novosadski sajam, prilagođavajući se situaciji sa Kovid 19 virusom, organizuje ove „Dane poljoprivrede“, na kojima će se na onlajn platformi predstaviti izlagači iz zemlje i inostranstva. Takođe, na ovoj manifestacije biće organizovan veliki broj stručnih događaja i predstaviće se aktuelni konkursi za sufinansiranje poljoprivrede. Drago mi je da je Grad Novi Sad pomogao nastup malih proizvođača sa teritorije Grada na ovom događaju – istakao je Milorad Radojević i dodao da Grad iz godine u godinu povećava budžet za poljoprivredu.
-Uvodeći nove mere i nove podsticaje želimo da unapredimo poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj, pre svega u prigradskim naseljima. Pre dve godine krenuli smo sa podrškom mladim poljoprivrednicima, a od ove godine krećemo i sa novom merom, sa podrškom preradi primarnih poljoprivrednih proizvoda na poljoprivrednim gazdinstvima – rekao je Radojević.

Mogućnost da se predstave u onlajn okruženju imaju i pojedinci, kao i predstavnici firmi koje se bave agrarom – od proizvođača do prerađivača, finansijskih institucija, organizacija i udruženja, a pored izlagača iz Srbije, nastupaju i firme iz Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske. Posetiocima „Dana poljoprivrede“ na virtuelnim štandovima biće predstavljena poljoprivredna mehanizacija, traktori, kombajni, priključne mašine, oprema za navodnjavanje, sredstva za zaštitu bilja, kao i najnovije tehnologije u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije predstavljaće se izlagači koji će ponuditi organske proizvode, dok će Prijatelj „Dana poljoprivrede“ Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo i Grad Novi Sad subvencionisati nastup malih poljoprivrednih proizvođača. Zemlja partner „Dana poljoprivrede“ je Češka Republika, a Zlatni sponzor kompanija Al Dahra.

Loading Images