ОТВОРЕНИ „ДАНИ ПОЉОПРИВРЕДЕ“ НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ

са Нема коментара

Манифестација „Дани пољопривреде“, која се одржава у онлајн формату, отворена је данас на Новосадском сајму, трајаће четири дана, од 18. до 21. маја, а у фокусу догађаја биће субвенције и новчани подстицаји пољопривреди и руралном развоју.

Свечаном отварању манифестације присуствовао је члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић који је рекао да овај догађај није замена за традиционални Пољопривредни сајам који сви са нестрпљењем очекујемо у септембру.

– Навикли смо да у мају, Нови Сад и Новосадски сајам буду место окупљања најзначајнијих компанија у агроиндустрији, пољопривредних произођача, и незаобилазно место за пољопривреднике, али и све оне којима је пољопривреда у фокусу интересовања. Новосадски сајам, прилагођавајући се ситуацији са Ковид 19 вирусом, организује ове „Дане пољопривреде“, на којима ће се на онлајн платформи представити излагачи из земље и иностранства. Такође, на овој манифестације биће организован велики број стручних догађаја и представиће се актуелни конкурси за суфинансирање пољопривреде. Драго ми је да је Град Нови Сад помогао наступ малих произвођача са територије Града на овом догађају – истакао је Милорад Радојевић и додао да Град из године у годину повећава буџет за пољопривреду.
-Уводећи нове мере и нове подстицаје желимо да унапредимо пољопривредну производњу и рурални развој, пре свега у приградским насељима. Пре две године кренули смо са подршком младим пољопривредницима, а од ове године крећемо и са новом мером, са подршком преради примарних пољопривредних производа на пољопривредним газдинствима – рекао је Радојевић.

Могућност да се представе у онлајн окружењу имају и појединци, као и представници фирми које се баве аграром – од произвођача до прерађивача, финансијских институција, организација и удружења, а поред излагача из Србије, наступају и фирме из Чешке, Шпаније, Румуније, Холандије и Хрватске. Посетиоцима „Дана пољопривреде“ на виртуелним штандовима биће представљена пољопривредна механизација, трактори, комбајни, прикључне машине, опрема за наводњавање, средства за заштиту биља, као и најновије технологије у области пољопривредне производње.

Под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије представљаће се излагачи који ће понудити органске производе, док ће Пријатељ „Дана пољопривреде“ Покрајински секретаријат за пољопривреду водопривреду и шумарство и Град Нови Сад субвенционисати наступ малих пољопривредних произвођача. Земља партнер „Дана пољопривреде“ је Чешка Република, а Златни спонзор компанија Ал Дахра.

Loading Images