ПОВЕЋАНА СРЕДСТВА ЗА АКЦИОНИ ПЛАН ЗАПОШЉАВАЊА 2022. ГОДИНЕ

са Нема коментара

Седница Савета за запошљавање Града Новог Сада одржана је у Градској кући и том приликом усвојен је Акциони план запошљавања за 2022. годину. Поред члана Градског већа за привреду Милорада Радојевића који је и председник Савета, седници су присуствовали и чланови Градског већа, градских управа, представници Националног савета за запошљавање, Универзитета у Новом Саду, Синдиката и Послодаваца.

Акциони план запошљавања Града Новог Сада за 2022. годину представља основни документ за спровођење активне политике запошљавања на територији Града Новог Сада којим се дефинишу циљеви и приоритети и утврђују програми и мере који ће се реализовати у овој години, ради унапређења запошљавања и смањења незапослености.

– Ове године, за мере акционог плана запошљавања, издвојена су средства у износу од 178.790.000,00 динара, и очекујемо да њиме буде обухваћено између 700 и 800 лица са евиденције Националне службе за запошљавање, а као и прошле године, приоритети остају исти а то су отварање нових радних места и подстицање самозапошљавања. Град Нови Сад је прошле године препознат као локална самоуправа која је дала највећи допринос запошљавању узимајући у обзир усвојен Локални акциони план запошљавања, висину средстава опредељених за запошљавање из буџета локалне самоуправе, број учесника у мерама на основу издвојених средстава и степен развијености општине. Настављамо да водимо одговорну политику запошљавања, ове године издвојена су већа средства, и сигурни смо да одлични резултати неће изостати – рекао је Милорад Радојевић.

Програми и мере активне политике запошљавања Града који ће бити реализовани у циљу повећања запослености и смањења незапослености у 2022. години су: програм приправника, програм стручне праксе, организовање јавних радова од интереса за Град, подршка самозапошљавању, субвенције за отварање нових радних места, сајмови запошљавања као и обуке и едукација лица.

Од 2012. године до данас Град Нови Сад је издвојио милијарду и четиристо тридесет четири милиона динара за програме запошљавања.