САЈАМ ЗДРАВЕ ХРАНЕ – „МИЛЕНА ТАТАР” У СОПОТУ

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић посетио је Сопот где је одржан девети по реду Сајам здраве хране „Милена Татар 2021“ у организацији емисије “Знање имање” и Градске општине Сопот.

На трибини „Жене у агробизнису“ која је том приликом одржана, поред Милорада Радојевића учествовали су представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Секретаријата за привреду града Београда и произвођачи.

– Град Нови Сад је у последњих десет година издвојио више од 35 милиона динара као подршку органским произвођачима са територије града. Захваљујући овој подршци, број произвођача и површине под органском производњом константно се повећава. Драго ми је што се све већи број наших суграђанки одлучује за бављење органском производњом и уопште пољопривредом. Од 2019. године кренули смо и са подршком младим пољопривредницима у руралним подручјима Града. За ове намене је до сада издвојено 65 милиона динара, а од тога је 25 милиона опредељено за тридесетак младих жена које су одлучиле да се баве пољопривредом – рекао је Радојевић.

Сајам здраве хране „Милена Татар 2021“ окупио је излагаче здраве хране из свих крајева Србије, а своје производе представили су и органски произвођачи са територије Града Новог Сада. На штандовима су се могли видети и дегустирати воће, поврће, сокови, џемови, сушени плодови, затим производи од брашна, намази, чајеви, ракија, вино и остали пољопривредни производи.

Loading Images