СВЕЧАНО ОТВOРЕН ХОТЕЛ „ШЕРАТОН“ У НОВОМ САДУ

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са председницом Владе Србије Аном Брнабић, председником Покрајинске владе Игором Мировићем и председником „МК Group“ Миодрагом Костићем присуствовао свечаном отварању хотела „Шератон“ у Новом Саду. Отварањем тог хотела, првог „Шератона“ у Србији, град је добио престижни интернационални хотелски бренд и висококвалитетну хотелску понуду, како за пословне госте, тако и за туристе који Нови Сад посећују у све већем броју. Овај хотел са четири звездице, инвестиција је компаније је „MK Group“ и послује под франшизом „Мarriott International“.

-Нови Сад је дуго чекао да добије хотел овакве категорије, садржаја и капацитета. Дуго је ова локација, некадашња ливада, била запуштена, а предуго је неко и компликовао изгрању овог објекта. Сада смо видели да кад постоји воља, сагласје и општи јавни интерес – све се може постићи. Тај јавни интерес подразумева то да приватни инвеститори имају све законске могућности да улажу, запошљавају, плаћају порезе и да тиме развијају локалну средину, али и своју државу. А колико је добра одлука „МК компаније“ да отвори овај хотел у нашем граду, говори и чињеница да је Нови Сад у првом тромесечју 2018. године остварио 36,6% више ноћења него у истом периоду прошле године, а која је била боља од претходних. Знамо да „Шератон“ не долази било где, али ни Нови Сад није било шта. Ми смо и Омладинска престоница Европе за 2019. годину и Европска престоница културе за 2021. годину и веома атрактивна туристичка дестинација у овом делу Европе. Честитам Миодрагу Костићу на успешно реализованој инвестицији и свим запосленима желим срећан рад и што више гостију – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Председница Владе Републике Србије истакла је да је отварање хотела „Шератон“ још један изузетно значајан сигнал за Нови Сад, јер оваквом инвестицијом, како је навела, Нови Сад постаје још јачи туристички, ИТ, конгресни и културни центар наше земље. Градоначелник је искористио ту прилику да се захвали Ани Брнабић на томе што је Влада данас прогласила пројекат „Нови Сад – Омладинска престоница Европе 2019“ за пројекат од националног значаја, након што је раније подржала и пројекат „ЕПК 2021“.

У име компаније „МК Group“ обратио се њен председник Миодраг Костић који је нагласио да је отварање хотела“Шератон“ важан тренутак како за компанију, тако за Град Нови Сад који је тиме добио први међународни хотелски бренд. Он је истакао да је та компанија допринела  јачању инфраструктуре града, а да је уложено око 15 милиона евра и обезбеђено 120 нових радних места. Председник Покрајинске владе Игор Мировић је у свом обраћању истакао да је компанија „МК Group“ показала и велику хуманост, јер је помогла пројекат Покрајиске владе и купила пратећу опрему у износу од осам милиона динара за нову магнетну резонацу за Дечју болницу, а поводом отварања тог хотела.
Хотел поседује 150 супериор соба, од чега девет апартмана и један председнички апартман, док је последњи спрат резезвисан за уживање у модерно опремљеном спа центру. Смештен је у близини Новосадског сајма и центра града, на Булевару Европе, простире се на 13 000 квадратних метара, а осим по луксузним собама и јединственом ентеријеру, хотел се издваја конгресним простором са укупно шест конференцијских сала.

Нови Сад, 31. мај 2018. године