У НОВОМ САДУ ПОЧЕО ПРВИ ГЕЈМИНГ ФЕСТИВАЛ „VIBE FACTORY“

са Нема коментара

Први гејминг фестивал „Vibe Factory“ отворен је данас на Новосадском сајму и трајаће три дана, односно до недеље 23. октобра. То је највећи и најатрактивнији фестивал тог типа у Србији и осмишљен је у складу са светским стандардима, а окупиће љубитеље гејминга, Јутјуба, видео игара, гејм дизајна и свега оног што чини модерну гејминг сцену. Отварању је, поред директора Фестивала Олге Јешић и извршног директора за сајамску делатност Бориса Надлукача, присуствовао и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић.

– Изузетно ми је драго што ће Нови Сад у наредна три дана бити центар гејминг индустрије, не само у Србији, већ и у региону. Ова индустрија расте огромном брзином, а Нови Сад је седиште неколико светски познатих компанија из те области. У нашем граду се праве игрице које играју стотине милиона људи широм света. Све су ово разлози због којих је Град подржао овај догађај, а по броју излагача и интересовању које влада, види се да смо били у праву. Оно што је такође веома битно, јесте то што овај догађај има и едукативни карактер. Због утицаја гејминга на нове генерације, важно је едуковати ширу јавност о позитивним странама и разумевању гејминга – рекао је Милорад Радојевић.

Сви заинтересовани ће, у току три фестивалска дана, имати прилику да се упознају са новостима у тој индустрији, о начину рада и приликама које ова грана ИТ пружа, а која је тренутно једна од најплаћенијих у том сектору. У Хали 1, Новосадског сајма, биће одржани турнири у гејмингу, а посетиоци ће моћи да се такмиче као професионалци у шест тренутно најпопуларнијих светских игрица. Такође, моћи ће да снимају спотове и учествују у изазовима са јутјуберима, да се костимирају у своје омиљене јунаке, али и да учествују у радионицама роботике и да освоје вредне награде.

Како је истакла Олга Јешић, током три фестивалска дана биће организовани панели и конференције за посетиоце, најпре за родитеље, али и за професионалну гејминг заједницу. Капије сајма биће отворене за посетиоце од 9 до 20 часова, цена поједничне улазнице је 1000 динара, док је цена карте за групне доласке 800 динара.

Loading Images