„ДАН ОРГАНСКИХ ФАРМИ“ У КАТОЛИЧКОЈ ПОРТИ

са Нема коментара

Манифестација „Дан органских фарми“, четврта по реду, одржава сe у Католичкој порти у организацији удружења „Органски Сад – Нови Сад“ уз подршку Градске управе за привреду.

Заменик начелника те Управе Славка Дукић присуствовала је отварању ове једнодневне изложбено-продајне манифестације чија је сврха промоција органске хране усмерена ка купцима, али и новим потенцијалним произвођачима.

-Град Нови Сад од 2011. године финансијски подржава органске пољопривредне произвођаче. За сада је регистровано њих осам, али надамо се да ће убудуће добити још више колега. Само ове године Град Нови Сад је путем разних програма подршке издвојио два милиона динара за органске пољопривредне произвођаче, и 100 хиљада динара за ову манифестацију. Локална самоуправа ће улагати у развој производње органске хране, изнова мотивисати нове узгајиваче, као и оне који су већ у послу проширивања своје производње – рекла је Славка Дукић и додала да сви Новосађани током целе године могу да пронађу органску храну регистрованих газдинстава на тезгама Рибље пијаце.

Пoсeтиoци скупa мoгу дa прoбajу и купe вeлики брoj oргaнских прoизвoдa. У оквиру манифестације „Дан органских фарми“ одржавају се и  рaдиoнице нa кojима дeцa oсликaвaју кућицe зa птицe кoje ће сe уручити прoизвoђaчимa како би их пoстaвили нa свoja имaњa.

Нови Сад, 14. септембар 2017. године