„DAN ORGANSKIH FARMI“ U KATOLIČKOJ PORTI

sa Nema komentara

Manifestacija „Dan organskih farmi“, četvrta po redu, održava se u Katoličkoj porti u organizaciji udruženja „Organski Sad – Novi Sad“ uz podršku Gradske uprave za privredu.

Zamenik načelnika te Uprave Slavka Dukić prisustvovala je otvaranju ove jednodnevne izložbeno-prodajne manifestacije čija je svrha promocija organske hrane usmerena ka kupcima, ali i novim potencijalnim proizvođačima.

-Grad Novi Sad od 2011. godine finansijski podržava organske poljoprivredne proizvođače. Za sada je registrovano njih osam, ali nadamo se da će ubuduće dobiti još više kolega. Samo ove godine Grad Novi Sad je putem raznih programa podrške izdvojio dva miliona dinara za organske poljoprivredne proizvođače, i 100 hiljada dinara za ovu manifestaciju. Lokalna samouprava će ulagati u razvoj proizvodnje organske hrane, iznova motivisati nove uzgajivače, kao i one koji su već u poslu proširivanja svoje proizvodnje – rekla je Slavka Dukić i dodala da svi Novosađani tokom cele godine mogu da pronađu organsku hranu registrovanih gazdinstava na tezgama Riblje pijace.

Posetioci skupa mogu da probaju i kupe veliki broj organskih proizvoda. U okviru manifestacije „Dan organskih farmi“ održavaju se i  radionice na kojima deca oslikavaju kućice za ptice koje će se uručiti proizvođačima kako bi ih postavili na svoja imanja.

Novi Sad, 14. septembar 2017. godine