ОТВОРЕН 23. ФЕСТИВАЛ МЕДА

са Нема коментара

23. Фестивал меда, у организацији друштва пчелара “Јован Живановић“, отворен је на Тргу слободе. Присутне је том приликом између осталих поздравио и помоћник градоначелника Новог Сада Иван Силер. Он је нагласио да Фестивал представља једну од манифестација по којој је Нови Сад препознатљив, и да поред привредног има и туристички значај.

– Фестивал је прилика да промовишемо органску производњу, здраву храну, пчеларство и производ на који смо сви поносни, а то је Фрушкогорски липов мед. Град је у сарадњи са друштвом пчелара “Јован Живановић“ реализовао пројекат “Липов мед за одрживи развој дунавског микрорегиона“ с циљем јачања конкурентности пчеларства као привредне гране, али и промоције аутентичности Фрушкогорског липовог меда. С обзиром на потенцијале овог поднебља пчеларство може бити изузетно продуктивна привредна грана и намера нам је да мотивишемо младе људе да започну сопствено пословање у области пчеларства – рекао је Силер.

Фестивал, који окупља преко 60 излагача, траје до 17. септембра, а осим продајне изложбе пчелињих производа, опреме за пчеларство и производа домаће радиности, предвиђене су и циљане едукативне посете штандовима за децу из новосадских вртића, као и посете страних туриста.

Уз промоцију меда и пчеларства иде и богат културно-забавни програм у организацији удружења “Велико коло“ из Ветерника“.

Председник друштва пчелара “Јован Живановић“ Ђорђе Мркић захвалио се Граду Новом Саду на подршци коју пружа сада већ традиционалној манифестацији и позвао Новосађане да дођу на централни градски трг и уживају у богатом програму Фестивала меда.

Нови Сад, 15. септембар 2017. године