ФЕСТИВАЛ ГАСТРОНОМИЈЕ „УКУСИ ВОЈВОДИНЕ“ У ЛИМАНСКОМ ПАРКУ

са Нема коментара

ФЕСТИВАЛ ГАСТРОНОМИЈЕ „УКУСИ ВОЈВОДИНЕ“ У ЛИМАНСКОМ ПАРКУ

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији за новинаре поводом предстојећег фестивала гастрономије „Укуси Војводине“ који oргaнизуje удружeњe „Интeрфeст”.

– Град Нови Сад је са задовољством подржао, како организационо тако и финансијски, манифестацију „Укуси Војводине и читав овај пројекат брендирања гастрономске понуде Војводине. Сведоци смо да гастрономска понуда има све већи значај у свету, да је то део туристичке понуде али и посебан туристички производ. Сигурно је да Војводина има шта да понуди када је реч о гастрономији, а исто тако сигуран сам да треба јасно да кажемо која је то њена гастрономска понуда. Град Нови Сад покушава и сам да, када је у питању понуда те врсте, учини неке  кораке. Тренутно смо у фази пројекта да органски производи са територије града постану део угоститељске понуде у Новом Саду – рекао је Радојевић и подсетио да Град Нови Сад има два производа са заштићеним географским пореклом Футошки купус и Фрушкогорски мед који према његовим речима могу да буду део гастрономске понуде.

Мeнaџeркa прojeктa „Укуси Вojвoдинe“ Jaдрaнкa Бeљaн Бaлaбaн рекла је да ће ове године Фестивал гастрономије бити одржан у Лиманском парку 30. септембра и 1. октобра, од 10 до 22 часа.

– Идеја је да се у Лиманском парку представе сви произвођачи домаћих производа као што су сиреви, кулени, поврће, ајвар и све оно што може да се нађе широм Војводине у малим производњама на пољопривредним газдинствима. Фестивал ће имати неколико сегмената. Поред представљања произвођача домаћих производа представиће се и ресторани из Војводине који имају у понуди војвођанска јела, биће уприличено такмичење кувара, затим богат забавни програм али и едукативне радионице за најмлађе – рекла је Jaдрaнкa Бeљaн Бaлaбaн.

Музички урeдник фeстивaлa Aлeксaндaр Дуjин рекао је да ће овогодишњи фестивал отворити Велики тамбурашки оркестар Радио – телевизије Војводине као институција која на најбољи начин презентује музику и културу Војводине.

– Поред тога наступиће и тамбурашки оркестар „Зоруле“, затим гудачки квартет „Pоsitаnо“, састав из Сомбора који ће презентовати музику Френка Синатре док ће састав „Александар Дујин Оркестра“ затворити манифестацију. Такође, у преподневним сатима деца из ПУ „Радосно детињство“ ће изводити различите музичке програме и кореографије с обзиром на то да ће у то време бити одржаване радионице за најмлађе – истакао је Дујин.

Нови Сад, 12. септембар 2017. године