Делегација Града Новог Сада у посети Нингбоу

са Нема коментара

На Форуму градоначелника Кина – CIEZ 2019 у кинеском граду Нингбо, која је пре свега посвећена огромном државном пројекту Народне Републике Кине 16+1, делегацију Града Новог Сада чине председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић.

Била је ово прилика да домаћини пред градоначелницима и водјама делегација из 16 европских држава представе своје програме сарадње у оквиру овог пројекта. Такодје, била је прилика да се представе потенцијали градова учесника. Домаћин конференције, Град Нингбо, посветио је посебну пажњу Граду Новом Саду организацијом специјалног пријема за чланкве делегације од стране Јианканг Ванга, заменик директора сталног одбора Народног Конгреса Града Нингбо.

Била је ово још једна прилика да домаћини истакну важност Републике Србије и Града Новог Сада у њиховој визију пројекта 16+1, што је и нагласено на састанку представника Града Нингбо и градоначелника Града Новог Сада Милоша Вучевића, који је одржан у Новом Саду у припреми Форума.

Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић се захвалио домаћинима на посебној пажњи и уважавању са уверењем да ће будући односи бити на још вишем нивоу када су у питању 4 области, и то: привреда, култура, спорт и образовање.

Loading Images