Одржана трибина “Жене живе и на селу” у Бегечу

са Нема коментара

Шеста по реду трибина у 2019. години у оквиру пројекта “Жене живе и на селу”, одржана је у недељу, 9. јуна, у Културном центру Бегеч.

На свечаном отварању присутнима су се обратили: Саша Билиновић, начелник Градске управе за привреду; Бранислав Кнежевић, директор Туристичке организације града Новог Сада и др Нина Смиљанић, лекар специјалиста из Дома здравља Нови Сад.
Након тога уследила је панел дискусија на којој су о положају и животу жена на селу говорили: Звонимирка Цвејић Ковачевић, “Цвејин салаш”; Смиљана Јовановић – Беба, домаћица из Бегеча; Вања Драча која је носилац газдинства и поседује воћњак у Бегечу; Нада Живанов која се бави производњом поврћа и ратарством из Бегеча и Лидија Санковић, директорка Културног центра Бегеч.
Кампања “Жене живе и на селу”, чији је циљ оснаживање жена у руралним пределима, покренута је симболично 8. марта 2019. године статусном конференцијом одржаном у Дому Народне скупштине Републике Србије.

Ова кампања спроводи се под покровитељством Председнице Народне скупштине Републике Србије, Министарства за рад, борачка и социјална питања, Министарства без портфеља, задуженог за демографију и популациону политику, Канцеларије за људска и мањинска права, Центра за локалну демократију и Поште Србије.

Loading Images