Делегација кинеског Града Нингбоа у Новом Саду

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић, Шеф Канцеларије за локални економски развој мр Горан Сечујски и саветница градоначелника Новог Сада др Маријана Дукић Мијатовић примили су у Градској кући делегацију кинеског града Нингбоа која је у посети Новом Саду поводом 84. Међународног пољопривредног сајма.

Састанку је претходило свечано отварање међународне привредне манифестације „Premium Agricultural Brands China in Serbia 2017 & Eco-Agriculture and Food Security Forum for The „Belt And Road“–Silk Road Show 2017“ на Новосадском сајму, која је посвећена сарадњи у области пољопривреде између Народне Републике Кине и Републике Србије и форуму о безбедности хране, под називом ,,Пут свиле 2017“.

Током састанка у Градској кући обе стране су се сложиле да су досадашња искуства, проистекла из сарадње два града од потписивања Спoрaзума o сeстринским oднoсимa кao и Спoрaзума o сaрaдњи двa Унивeрзиитeтa у јуну 2015. године, интезивирана.

Како је нагласила саветница градоначелника др Маријана Дукић Мијатовић Град Нови Сад је вољан да развија што чвршће и боље односе у свим правцима са сестринским градом Нингбом, и додала да Нови Сад са кинеским побратимским градом Чангчуном такође негује добре пријатељске односе.

Заменик генералног директора Градског комитета за трговину Нингбоа Је Мингхуеј истакао је да је сарадња у области привреде, пољопривреде, туризма и сајамских манифестација између два града веома интересантна за њихову земљу, и упутио позив представницима града Новог Сада зa учeшћe нa сajму инвeстициja и тргoвинe „China-CEEC EXPO 2017“.

На састанку је закључено да ће се традиционално добри односи Народне Републике Кине и Републике Србије искористити и на нивоу градова како би се јачала сарадња на обострану корист.

Нови Сад, 16. мај 2017. године