ПЕТОГОДИШЊИЦА ОСНИВАЊА ЕДУКАТИВНОГ ЦЕНТРА

са Нема коментара


Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама обележио је пет година рада.

Овом приликом, захвалнице за несебичан труд, залагање и помоћ у реализовању програма, визије и мисије Едукативног центра су додељене Ивану Ђоковићу, потпредседнику Владе АП Војводине и покрајинском секретару за привреду и туризам, Александри Ђанковић, потпредседници Скупштине АП Војводине, Дејану Авдаловићу, директору Службе за реализацију програма развоја АП Војводине, Небојши Кукићу, директору Покрајинске службе за запошљавање и Саши Билиновићу, начелнику Градске управе за привреду.

Директор Едукативног центра, Ђурађ Милановић, истакао је да Центар успешно испуњава своју мисију и визију, те да је од оснивања, више од 9.000 полазника успешно савладало обуке. Директор подвлачи да је тиме полазницима пружена драгоцена шанса да лако пронађу своју позицију на тржишту рада.

Директор Покрајинске службе за запошљавање, Небојша Кукић, се нада да ће у будућности бити основано још едукативних центара по угледу на овај како би се деловање проширило на територију целе државе.

Покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, уверен је да ће Едукативни центар у будућности кроз акредитацију и ширење програма успети да још већи број полазника припреми за тржиште рада.

Несумњиво је да Едукативни центар својим деловањем успешно умањује постојећи раскорак у усклађивању професионалне образовне структуре незапослених на евиденцији јавног сервиса и потреба послодаваца на локалном и регионалном тржишту рада.