ДЕЛЕГАЦИЈА КИНЕСКОГ ГРАДА НИНГБОА У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић угостио је у Градској кући делегацију кинеског града Нингбоа на челу са шефом Трговинског бироа Џанг Јаном. Град Нингбо након три године затварања одлучио да поново отвори своју међународну размену слањем делегација у посету међународним партнерима, те су сходно томе одлучили да посете Нови Сад као прву станицу на свом путовању кроз Србију, Пољску и Француску.

Сарадња Новог Сада и Нингбоа датира још од 2015. године када је потписан Меморандум о разумевању између два града, у вези са успостављањем пријатељских односа и сарадње.

У делегацији града Нингбо били су генерални директор Бироа за трговину Зханг Иан, заменик директора Бироа за пољопривреду Мао Лихонг, заменик генералног директора компаније Ning Shing Holdings Со. Ltd Јианг Јиањун, директор Канцеларије за спољне послове Нингбоа за Европу и Африку Ие Кејун као и неколико привредника из тог кинеског града који се баве трговином и логистичким пословима.

Током састанка представници Града Новог Сада међу којима су били и начелник Градске управе за привреду Саша Билиновић и директор ТОНС Бранислав Кнежевић, упознали су кинеску делегацију са активностима Града Новог Сада на домаћем и међународном плану, о конкретним пројектима као и о економским и туристичким потенцијалима нашег града.

Истакнуто је и искрено дугогодишње пријатељство као и значајна сарадња Републике Србије и НР Кине у различитим областима попут привреде, културе и образовања као и тежња да се сарадња Новог Сада и Нингбоа продуби у области туризма и сектору привреде, а све то кроз узајамне посете.

У складу са тим, на састанку се разматрала могућност посете новосадских привредника „Сајму инвестиција и трговине земаља Кине и Централне и Источне Европе“ (The China-Central and Eastern European Countries Expo), који се одржава у Нингбоу. Представници Града позвали су кинеске привреднике да узму учешће на предстојећем 90. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду будући да се све више пољопривредних производа, посебно вина, увози у Нингбо.

Нови Сад, 28. фебруар 2023. године

Loading Images