ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ ВИНА „WINE FEST“

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је отварању другог „Wine Fest“ винског фестивала који се данас одржава у хотелу „Шератон“ где заједно наступају најзначајнији домаћи произвођачи вина под геслом „40 Најбољих српских винарија“.

 

-Драго ми је што смо данас у прилици да  отворимо други по реду „Wine fest“. Ово је  први догађај у овој години који за тему има вино и велико ми је задовољство што ће се у Новом Саду представити велики број винара из Србије и Региона. Сведоци смо да се производња вина снажно развија последњих неколико година и да има све већи значај за привреду и туризам. Управо из тог разлога Град Нови Сад је у последње две године кренуо са снажном подршком новосадским винарима. Прво кроз промоцију, организујући наступ винара који чине Новосадски вински пут на великом броју догађаја у земљи и иностранству, а пре пар месеци и подршком за набавку опреме за производњу вина и за опремање дегустационих сала. По том основу пет винарија је добило по 1,5 милиона динара бесповратних субвенција. То показује колико Град озбиљно схвата важност виноградарства и винарства за привреду и наставиће да их подржава и даље – рекао је Радојевић и додао – Овакви догађаји су прилика да се размене професионална искуства, да се посетиоци упознају са винима и винаријама и да сви заједно донесемо закључке у ком правцу даље да  развијмо ову важну привредну грану.

 

Ове године поред Фрушкогораца, Жупљана, Шумадинаца и винара из свих домаћих виногорја, публици ће се представити, и своје најбоље производе понудити и гости из Хрватске, Црне Горе и Македоније. Уз најбоље винарије Србије, на фестивалу je присутно и пет дестилерија, као и прерада меса Ковачевић са својим деликатесима од мангулице. Пажљиво одабрани излагачи посетиоцима ће приуштити увид у раритетна вина, старе бербе, премијере које се тек очекују на тржишту, уз много ексклузивних дегустација.

 

Фестивал је отворен до 20.00 часова вечерас, а улазнице се могу купити на лицу места у хотелу „Шератон“.

 

Loading Images