ДОДЕЉЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА УЧЕСНИКЕ ПРОЈЕКТА „ОБУКА ЗА ДЕФИЦИТАРНА ЗАНИМАЊА“

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је додели сертификата и уверења учесницима пројекта „Обука за дефицитарна занимања“ коју је иницирао и финансијски подржао Град Нови Сад.

У циљу преквалификације незапослених лица, спроведена је обука у едукативном центру специјализованом за ИТ едукацију „Smart School“ у Новом Саду и том приликом је из евиденције незапослених лица Националне службе за запошљавање преквалификовано 30 лица.

– Градска управа за привреду Града Новог Сада од 2015. године успешно спроводи програм преквалификације незапослених лица за дефицитарна занимања на пољу информационих технологија. На основу анализе тржишта рада, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, закључено је да потражња за ИТ занимањима превазилази постојећу понуду и зато се сваке године повећавају издвојена средства за Акциони план запошљавања и обуке за дефицитарна занимања. Резултати су више него добри. Наиме, показало се да се у просеку преко 50% кандидата запосли у првих шест месеци након завршетка обуке. Акционим планом запошљавања за ову обуку у 2021. години је издвојено три милиона динара, а изменом овогодишњег Акционог плана средства за ову намену ће бити повећана – рекао је Радојевић.

Директорка едукативног центра „Smart School“ Данијела Ракита је истакла да се код њих обуке преквалификације одржавају веома успешно већ годинама, и да се на месту предавача налазе стручњаци са богатим искуством рада у ИТ компанијама, али и на предавачким местима.

Програм је започет 31. јануара 2022. године и завршио се 8. јула 2022. године, а током тог периода учесници су успешно савладали 170 часова из Front End програмирања, као и 80 часова практичног рада на пројектима.

Нови Сад, 13. јул 2022. годинe

Loading Images