ГРАД НОВИ САД ПОДСТИЧЕ САМОЗАПОШЉАВАЊЕ ЖЕНА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић уручили су уговоре женама са територије Града Новог Сада којима су одобрене субвенције за самозапошљавање на основу Јавног позива за доделу субвенције за 2022. годину. У циљу подстицања женског предузетништва, средства се сваке године одобравају за женe које се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање у Новом Саду, а ове године, она износе од 300 000 до 350 000 динара, у зависности од делатности, трошкова и улагања исказаних у бизнис плану.

– Свим женама које су добиле субвенције Града за отпочињање сопственог бизниса, честитам на храбрости и одважности. Та одлука заслужује поштовање и подршку, а Град ће увек чинити све што може, у оквиру својих могућности, да им тај први корак и прву годину, која је увек најтежа, бар мало олакша. Укупан новчани износ издвојен за ту намену је овог пута био 15 000 000 динара за 44 незапослене жене, а већ у августу следи нови Јавни позив Градске управе за привреду. Тада ће Град расписати конкурс за средства самозапошљавање, и за мушкарце и за жене, а буџет за ту намену биће 45 милиона динара. Хвала Националној служби за запошљавање на сарадњи и Градској управи за привреду на одлично организованом конкурсу. Ове године је рекордно висок износ гранта, чак 350 000 динара, што ће, надам се, значити предузетницама у првој години пословања. Радује ме чињеница да је чак 83% Новосађанки које су се одлучиле на овај корак 2018. године и даље у бизнису, што је велики успех с обзиром на тешке године које су иза нас. То показује да су добро изабрале и осмислиле шта ће да раде, одлично се организовале, биле храбре и опстале у послу и у периоду пандемије. Свим дамама желим срећно пословање и да наставе да конкуришу за друге подстицаје које нуди Град – рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

У име жена које су добиле субвенцију, обратила се Наташа Падров која је оснивач фирме „Бруталика кетеринг“, која се захвалила Граду Новом Саду на пруженој подршци за отпочињање сопственог посла и изразила наду да свим женама, добитницама субвенција, дуго и успешно траје бизнис.

Loading Images