„ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ЖРТАВА НАСИЉА У ПОРОДИЦИ“

са Нема коментара

Члан Градског већа за првиреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији под називом „Економско оснаживање жртава насиља у породици“ а реч је о презентацији мера запошљавања Националне службе за запошљавање, Града Новог Сада и обуке Едукативног центра. На конференцији су говорили и в.д. директора Центра за социјални рад Добрила Чачија, в.д. директора филијале Нови Сад Националне службе за запошљавање Невена Живковић Штековић и директор Едукативног центра Ђурађ Милановић.

Приликом представљања програма Акционог плана запошљавања за 2017. годину члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић нагласио је да жене жртве породичног насиља имају приоритет у односу на друге запошљиве категорије.

– Драго ми је што смо поново у Центру за социјални рад где смо већ неколико пута одржали презентације намењене послодавцима, а данашња је усмерена на оне који раде у Центру за социјални рад и у дневној су комуникацији са жртвама породичног насиља. На овај начин желимо да им приближимо мере Града, представимо сваки програм посебно и укажемо на који начин можемо да утичемо на економско оснаживање жена које су биле жртве насиља како бисмо их вратили неком нормалном животу. Координација између свих потребних чинилаца је јако добра, а ту мислим на Националну службу, Центар за социјални рад, Сигурну женску кућу, Едукативни центар и Град Нови Сад, и већ се виде конкретни резултати – истакао је Милорад Радојевић.

В.д. директора Центра за социјални рад Добрила Чачија истакла је да је економско оснаживање жена, поред превенције, могућност да жене и жртве насиља нађу решење за проблеме у којима се налазе и превазиђу моменат економски угрожености.

– Један од разлога зашто жене трпе насиље је и економска зависност због чега се и трудимо да их економски оснажимо. Запошљавање жртава насиља је кључни начин решавања проблема насиља у породици и последица насиља у породици – закључила је Добрила Чачија.