ГРАД НАСТАВЉА СА ПОДРШКОМ МАЛИМ ПРИВРЕДНИЦИМА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетио је ДОО „СЕВУ 2015“ које се бави производњом елемената за ентеријер. Са директором Александром Рајачићем, разговарао је о пословању тог предузећа које је добило средства за набавку машине за рад, а по основу Јавног позива за доделу бесповратних подстицајних средстава за набавку опреме и машина за микро, мала предузећа и предузетнике Града Новог Сада.

– Микро и мала предузећа и предузетници, са преко 98 посто учешћа у привредној структури, чине срце привреде града. Те фирме доста сарађују са великим компанијама, које су отвориле своја седишта у нашем граду, у протеклој деценији. Спровођење политике довођења инвеститора у Нови Сад, уз истовремену подршку домаћим, малим привредницима, даје резултате. Управо из тог разлога, Град од 2020. године подржава тај сектор расписивањем Јавног позива за набавку машина и опреме. До сада је око 200 привредних субјеката добило средства по овом основу. Посетили смо фирму „СЕВУ 2015“ која је на конкурсу прошле године добила бесповратну субвенцију у износу од 800 000 динара за набавку машине неопходне за рад. Ове године из буџета смо за ту сврху издвојили 50 милиона динара, те позивамо мале привреднике, да већ у другој половини марта, конкуришу за средства. Континуирано улагање у привреду доводи до одличних резултата и на пољу запошљавања.  Тако је, према последњим подацима, прошле године у Новом Саду радило 168 556 људи, што је за око 3 300 више него у 2021. години – рекао је градоначелник Милан Ђурић и додао да је у периоду од 2012. године до данас чак 38 500 новозапослених суграђана.

Директор и власник фирме, Александар Рајачић захвалио се градоначелнику и Градској управи за привреду на субвенцији која му је омогућила унапређење пословања.

– Ми смо мала фирма основана 2015. године која броји петоро запослених и тежи развоју. Сарађујемо са више компанија, добављачи смо за „Континентал“, а извозимо и за немачко тржиште – истакао је Александар Рајачић.

Нови Сад, 3. фебруар 2023. године

Loading Images