РЕКОРДНИ ИЗНОС ОД 203 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА АКЦИОНИ ПЛАН ЗАПОШЉАВАЊА

са Нема коментара

У Градској кући одржана је седница Савета за запошљавање Града Новог Сада и том приликом усвојен је Акциони план запошљавања за 2023. годину. Поред члана Градског већа за привреду Милорада Радојевића, који је и председник Савета, седници су присуствовали и чланови Градског већа, градских управа и остали чланови Савета.

Акциони план запошљавања Града Новог Сада за 2023. годину представља основни документ за спровођење активне политике запошљавања на територији Града Новог Сада којим се дефинишу циљеви и приоритети и утврђују програми и мере који ће се реализовати у овој години, ради унапређења запошљавања и смањења незапослености.

– Град Нови Сад и у 2023. години наставља са активном политиком запошљавања. Наставили смо да повећавамо средства за програме запошљавања, и ове године ће бити издвојен рекордни износ од преко 203 милиона динара, а биће обухваћено преко 650 лица. Анализе из претходних година показују се да скоро 80 процената лица која буду обухваћена овим програмом и после неколико година, не враћа на евиденцију Националне службе за запошљавање. Оно што је новина у овогодишњем програму је да ћемо по први пут омогућити да и 15 лица са средњом стручном спремом, кроз програм стручне праксе, стекне прво радно искуство – рекао је Милорад Радојевић.

Програми и мере активне политике запошљавања Града који ће бити реализовани у циљу повећања запослености и смањења незапослености у 2023. години су: програм приправника, програм стручне праксе, организовање јавних радова од интереса за Град, подршка самозапошљавању, субвенције за отварање нових радних места, сајмови запошљавања као и обуке и едукација лица.

Од 2012. године закључно са овогодишњим Планом, Град Нови Сад је издвојио милијарду и шесто тридесет седам милиона динара за програме запошљавања.

Нови Сад, 26. јануар 2023. године

 

Loading Images