ГРАД НОВИ САД ЛИДЕР У ПОДСТИЦАЊУ САМОЗАПОШЉАВАЊА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са чланом Градског већа за привреду Милорадом Радојевићем доделио уговоре корисницима субвенције, који су исте добили путем Јавног позива за доделу субвенције за самозапошљавање на територији Града Новог Сада у 2022. години. Одобрена су средства за самозапошљавање 130 незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање у Новом Саду, и то у износу од по 400 000 динара.

– Последњих десет година Град Нови Сад активно подстиче самозапошљавање, између осталог, путем Градске управе за привреду која у континуитету спроводи јавне позиве за доделу субвенција за наше суграђане који желе да отпочну сопствени бизнис. Партнер у том подухвату нам је Национална служба за запошљавање, филијала Нови Сад, са којом годинама успешно реализујемо све програме из области запошљавања. Из године у годину повећавамо субвенције за ту намену, а ове године издвојили смо рекордна средства – скоро 52 милиона динара. Данас уручених 130 субвенција су улазница у свет самосталног пословања и свим предузетницима желим срећу, да опстану, да наредују, да се удружују и међусобно помажу. За следећу годину планирамо буџет од 203 милиона динара за Акциони план запошљавања, чиме ћемо остати лидер у Србији по издвајањима за ову намену – рекао је Милан Ђурић и позвао предузетнике да наставе да конкуришу за грантове за проширење посла.

У име свих корисника субвенције обратила се Иванa Мораревић која се захвалила Граду Новом Саду и истакла да тај вид подршке много значи.

– Најлепше је радити оно што човек воли и чиме жели да се бави, а нама овде присутнима је управо то и омогућено кроз ова бесповратна средства. Бити „сам свој газда“ уз љубав према послу и иницијалну подршку свог Града је добитна комбинација за успех нас предузетника. Свим добитницима субвенције желим успех у раду – рекла је Ивана Мораревић која је средства добила за осмишљавање и производњу друштвених игара за децу и одрасле.

Нови Сад, 7. децембар 2022. године

Loading Images