Сарадња на пољу туризма између Новог Сада и Инђије

са Нема коментара

Како би што боље представиле туристичке производе Новог Сада и Инђије, јуче су у званичној посети Инђији били директор Туристичке организације Града Новог Сада (ТОНС) Бранислав Кнежевић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић. Тема састанка са директором Туристичке организације општине Инђија Миланом Богојевићем била је обједињавање туристичке понуде и сарадња на организовању заједничких манифестација.

Инђија је пример добре праксе за све туристичке организације у Србији због озбиљних пројеката које је урадила и које планира да уради, истакао је овом приликом директор ТОНС-а Бранислав Кнежевић и додао како је дошло време да се направи једна већа дестинација.

„Београд, Инђија, Сремски Карловци, Нови Сад налазе се на брзој прузи, на ауто-путу, повезује нас Дунав. Ми заиста можемо заједнички да увежемо ове четири дестинације, креирамо нови производ и да изађемо ка далеким дестинацијама, а свакако и ка домаћим и туристима из региона“, истакао је Кнежевић.

Члан Градског већа за привреду Новог Сада Милорад Радојевић подсетио нас је на пројекат „Вински путеви Фрушке Горе“ у којем је мапирано преко 65 винарија, од којих је близу 40 управо са територије Новог Сада, Сремских Карловаца и Инђије.

„Управо у томе ми видимо прилику како то да понудимо, да заједно радимо на промоцији тих винара. Ми све више имамо туриста који долазе да би посетили винарије и упознали се са гастрономијом једног краја и са винима“, рекао је овом приликом Радојевић.

Жеља Инђије је да своју туристичку понуду развија поред највећег града у покрајини и тако отвори себи пут до будућих гостију, поручио је Милан Богојевић, директор Туристичке организације општине Инђија и дотакао се будућих планова.

„Што се тиче неких конкретних манифестација, свакако ће оне бити везане за вино. Свакако ћемо у следећој години имати и више шта да понудимо осим Келтског села, који јесте један озбиљан туристички производ где ћемо радити на Авантура парку, али када дођу у јуну балони, Инђија иде ка врху туристичке понуде и у том тренутку заиста можемо да се вежемо са Новим Садом“, истакао је Богојевић.

Након састанка у згради Општинске управе и конференције за медије, делегација је обишла Галерију Адлигат и туристички комплекс Келтско село у Инђији, као и винарију Мануфактура Спасић у Новом Сланкамену.