ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ САСТАО СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ТУРИСТИЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ИЗ РЕГИОНА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић састао се у Градској кући са представницима туристичких организација из региона, Београда, Будве, Херцег Новог, Скопља, Тузле, Туристичке организације Србије и Туристичке организације Новог Сада – Града домаћина, поводом разматрања могућности регионалног повезивања кроз формирање мреже туристичких градова.

-Драго ми је да је иницијатива за формирање мреже туристичких градова покренута у Новом Саду, те да након њене формализације можемо да кренемо и у промоцију. Повезивање градова у региону, умрежавање сајмова, манифестација и догађаја који се организују у нашим градовима одлична је прилика за дељење искустава и додатну промоцију градова, како бисмо привукли нове туристе. Треба да наставимо да користимо туристичке потенцијале које имамо, али и отвореност и доступност наших градова, рекао је градоначелник Ђурић.

Један од разлога ове иницијативе свакако је велики број туриста који у Нови Сад долазе из земаља региона годинама уназад.

Промоција мреже туристичких градова развијаће се у правцу што већег приближавања потенцијалним туристима, где ће Градови, поред наступа на сајмовима туризма и кампањама путем електронских и других медија, представити своју дестинацију на највећим регионалним манифестацијама и фестивалима, који генеришу највише посетилаца.

Према подацима Републичког завода за статистику од јануара до априла ове године, Нови Сад је посетило више од 62.000 туриста, од тога 37.000 били су страни туристи. Они су остварили близу 168.000 ноћења. То је раст у односу на прошлу, до сада рекордну годину од око 28% у доласцима и 23% у ноћењима туриста.

Нови Сад, 15. јун 2023. године

Loading Images