ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ УГОСТИО ДЕЛЕГАЦИЈУ ШАНГАЈСКОГ КОМИТЕТА КИНЕСКЕ НАРОДНЕ ПОЛИТИЧКЕ КОНСУЛТАТИВНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић примио је у Градској кући делегацију Шангајског комитета Кинеске народне политичке консултативне конференције на челу са председником комитета Ху Венронгом, а у делегацији су између осталих, били и Јинг Јинг, члан Комитета и први инспектор за Шангајско народно удружење за пријатељство са страним земљама и Зханг Иинг, члан националног Комитета и заменик председника Шангајске општинске комисија за привреду и информатизацију, у присуству представника Амбасаде Народне Републике Кине у Београду.

Градоначелник Ђурић је Кинеској делегацији представио привредне, туристичке и економске потенцијале Града Новог Сада, а посебно је истакнута важност Универзитета у Новом Саду и Факултета техничких наука који школује будуће ИТ стучњаке.

Саговорници су оценили да су међународни односи Србије и Кине добро развијени, те да захваљујући томе, постоји могућност за наставком сарадње, посебно у области туризма, са фокусом на повећање броја туриста, развоја инфраструктуре, привреде и образовања.

Градоначелник се осврнуо и на пријатељске везе које Град Нови Сад негује са Градом-побратимом Чангчунгом од 1981. године, али и са Градом Нингбоом са којим има потписан Меморандум о разумевању 2015. године и додао да су у току преговори са администрацијом кинеског града Фуџоу, главног града покрајине Фуџијан на крајњем истоку земље, за успостављање институционалне сарадње.

Кинеска делегација налази се у посети Републици Србији од 23. до 25. септембра 2023. године у оквиру „Шангај – Србија економско – трговинског форума“ који је део иницијативе ,,Појас и пут”.

Нови Сад, 23. септембар 2023. године

Loading Images