ТОНС организовао пословни скуп у Љубљани

са Нема коментара

Данас, 20. септембра 2023. године у љубљанском Радиссон Блу Плаза Хотелу Туристичка организација Града Новог Сада организовала је пословни скуп у којем је учествовала новосадска и словеначка туристичка привреда. Представници локалних хотелијера и агенција имали су прилику да одрже састанке и договоре нове пословне прилике, а све са циљем да се повећа број туриста који из Љубљане, али и целе Словеније, путују у Нови Сад и обрнуто.

Свим присутнима су се пре одржавања Б2Б састанака обратили конзул амбасаде Републике Србије у Словенији Милинко Шпица, заменик директора организације Туризам Љубљана Митја Предовник, в.д. начелника Градске управе за привреду Саша Билиновић и директор Туристичке организације Града Новог Сада Бранислав Кнежевић.

Туристичке атракције Новог Сада и Србије презентоване су и кроз промотивне видео спотове, а скупу су присуствовали и представници Туристичке организације Србије, Туристичке организације Војводине и Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Јужнобачког управног округа.

Подаци Републичког завода за статистику Републике Србије показују како је током 2022. године у Новом Саду боравило близу 220.000 туриста који су остварили више од 560.000 ноћења, чиме је оборен рекорд у овом сегменту који је постављен 2019. године. У првих шест месеци ове године, према истом извору, Нови Сад је посетило више од 110.000 туриста, који су забележили 274.771 остварених ноћења, што представља наставак тренда раста.

Само у току прошле године, близу 10.000 туриста из Словеније је посетило наш град, што их је сместило на четврту позицију када је питању земља порекла туриста, одмах после посетилаца из Босне и Херцеговине, Хрватске и Руске Федерације. С друге стране, број остварених ноћења словеначких туриста у Новом Саду током прошле године био је 21.345.

Ови подаци су нам били знак да се као носилац туристичке привреде града посветимо раду на анимацији туриста и привреде Словеније, који како смо видели, представљају битан сегмент у туристичком смислу. Састанак, уз постојећу континуирану промоцију, представља добру платформу за постизање циља.

Loading Images