ЈОШ ЈАЧА ПОДРШКА ГРАДА ФОНДАЦИЈИ „ПРИВРЕДНИК“

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић састали су се са председником Управног одбора Српског привредног друштва Фондације “Привредник“ Митрополитом загребачко-љубљанским др Порфиријем и управитељем Фондације проф. др Јовом Радић. Они су разговарали о даљој сарадњи Града Новог Сада и те институције изузетне историје, богате традиције и великог значаја за друштво.

– Част је и привилегија када сте у прилици да помажете онима којима је то потребно. Нови Сад је учествовао у обнављању славног пута Фондације која је доброчинитељска и на услузи свом народу. Подржавамо њихов рад годинама уназад и трудићемо се да заједно са њеним представницима и убудуће будемо на висини задатка. Град тренутно стипендира 50 штићеника “Привредника“, са по 10500 динара месечно. Разговарао сам чланом Градског већа Радојевићем и размотрићемо да ли да повећамо износ појединачне стипендије, или да идемо на већи обухват корисника. Та деца су сјајна, сретали смо се са њима и они су заиста узвратили на најбољи могући начин тиме што су постали добри људи марљиви, посвећени и успешни. Наша је обавеза да им помогнемо када се труде и хоће да уче, посебно због тога што имају слабије материјалне могућности – нагласио је Милош Вучевић.

Уз честитке на реизбору и са жељом за успешан рад на функцији Градоначелника, Митрополит загребачко-љубљански др Порфирије рекао је да је тема састанка хуманитарни фонд који је основан још у 19. веку.

– Фонд је био укинут 1947. године, а 1993. је реоснован у Новом Саду. Сада постоји мрежа његових организација у Хрватској, Босни и Херцеговини, у Републици Српској и широм Србије. Град Нови Сад је један од реоснивача и један од сталних донатора који непрестано подржава рад “Привредника“, а један је и од највећих, уз Покрајину, Републику, Српску академију наука и уметности, Матицу српску и Српску православну цркву. Захвални смо им на томе и надамо се да ће сарадња бити плодотворна и убудуће – рекао је др Порфирије.

Он је истакао да “Привредник“ стипендира средњошколце и студенте који су најбољи у својим генерацијама, а који нису завидног имовинског стања, те да је помоћ од великог значаја за њихово добро које је и добро заједнице.

Loading Images