НАГРАДА ЗА ИЗВРСНОСТ У ТУРИЗМУ УРУЧЕНА ГРАДУ НОВОМ САДУ

са Нема коментара

Награду ,,Златна јабука“ за изврсност у промовисању и подизању нивоа развоја туризма, данас је на свечаности у Градској кући, градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу уручио председник Светске федерације туристичких новинара и писаца Тижани Хадад. Награда, коју је поменута организација основала 1970. године, до сада је уручена 40 пута градовима међу којима су били Љубљана, Пловдив, Дубровник и други.

– Ово је велико признање за све грађане, туристичке раднике и раднике услужних делатности. Награда је легат и обавеза будућим генерацијама, путказ куда и како даље, да будемо још доступнији и интересантнији као туристичка дестинација. Да увек боље и више радимо, ценећи све добро што смо постигли. Награда је круна у 2022. години која је посвећана промовисању нашег града као Европске престонице културе, и јасно се види колико су повезани привреда, култура и туризам. Овакве потврде не долазе преко ноћи, нити су резултат маркентишких трикова, већ су стечене посвећеним радом и вером великог броја људи. Награда ,,Златна јабука“ остаје у биографији Новог Сада и дичићемо се њоме како бисмо били још конкурентнији у региону, али, напомињем, све што радимо, радимо да би млади људи остали овде. Због њих градимо мостове, путеве, фабрике, школе, организујемо манифестације и фестивале. Улажемо континуирано да би људи остали на овим просторима, јер суштина је у људима – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Тижани Хадад захвалио се на прелепој добродошлици и честитао градоначелнику Вучевићу што је учинио да Нови Сад освоји титулу Европске престонице културе.

– Због своје историје, ваш град заслужује ту титулу, јер је одувек дом многим нацијама и био је престоница културе, не само у Србији, већ и у бившој Југославији. Импресионирани смо радошћу живота Новосађана, а то значи да је политичка и економска ситуација у граду веома добра. Наша организација је основана пре 68 година, тада су је чиниле три земље, а сада смо заступљени у целом свету и промовишемо туризам, и то онај који може бити профитабилан и допринети бољем животу. Уверили смо се да Нови Сад заиста заслужује ,,Златну јабуку“ – поручио је Хадад.

Свечаност поводом уручивања награде ,,Златна јабука“ увеличао је, више пута награђивани, хор Гимназије ,,Јован Јовановић Змај“.

Loading Images