НАЈАВЉЕН САЈАМ ПОСЛОВНИХ МОГУЋНОСТИ И СТРУЧНИХ ПРАКСИ „KONTEH“

са Нема коментара

Дванаести Сајам пословних могућности и стручних пракси „KONTEH“ најављен је данас на конференцији за новинаре у Градској кући. Присутнима се, том приликом обратио члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић који је истакао да Град препознаје значај тог догађаја чији је циљ запошљавање младих.

– Са задовољством подржавамо „KONTEH“ који младим и образованим људима пружа могућност да успоставе контакт са успешним компанијама где многи од њих касније остану да раде. Град Нови Сад својим мерама утиче на то да млади, по завршетку студија кроз стручну праксу и приправнички рад добију прву шансу. Велики део укупних средстава Акционог плана за запошљавање опредељује се управо за те сврхе, а осим тога организују се и обуке за дефицитарна занимања као и Сајам запошљавања, захваљујући којем 30-40 посто младих, у периоду од три до шест месеци пронађе посао- изјавио је Милорад Радојевић.

Сајам пословних могућности и стручних пракси „KONTEH“ биће одржан 21. и 22. марта на Факултету техничких наука. Декан тог факултета проф. др Раде Дорословачки је указао на проблем мањка квалитетних инжењера у ИТ сектору и апеловао на послодавце из тог сектора да следе пример појединих успешних компанија чији су стручњаци запослени и у компанијама и на Универзитету.

Сajaм студeнтимa и диплoмцимa тeхничких и тeхнoлoшких фaкултeтa нуди мoгућнoст плaнирaњa и рaзвoja кaриjeрe у кoмпaниjaмa кoje успeшнo пoслуjу у нaшoj зeмљи. Сoфтвeрска кoмпaниjа „VegaIT“ већ шест година је генерални покровитељ сајма „KОNTEH“. Представница компаније Маја Божић објаснила је да је стручна пракса веома важна за младе који су тек завршили факултете и још увек нису сигурни где би волели да се запосле, а да им „VegaIT“ нуди могућност да учествују на конкретним пројектима и тако лакше донесу ту важну одлуку.

Глaвни oргaнизaтoр Сајма Бобан Познановић се захвалио Граду, Факултету теничких наука и свим компанијама које подржавају „KОNTEH“. На овогодишњем Сајму учествоваће 31 компанија, а свечано отварање предвиђено је 21. марта у 9.00 часова, на Факултету техничких наука.

Током претходних једанаест сајмова сакупљено је око 4000 квалитетних биографија, а многи студенти добили су прилику да пронађу посао или могућност усавршавања у некој од компанија-учесница.

Нови Сад, 19. март 2018. године